VESIĆ: Ponosni smo što je Beograd u uskom krugu kandidata za F4 Evrolige
Foto: Dragana Udovičić

Reakcija gradske vlasti

VESIĆ: Ponosni smo što je Beograd u uskom krugu kandidata za F4 Evrolige

Košarka -
Vesić je najavio da će Beograd narednih nedelja poslati novo pismo rukovodstvu Evrolige u kome će potvrditi zainteresovanost za domaćinstvo F4

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izrazio je zadovoljstvo što je Beograd u uskom krugu kandidata za organizaciju prestižnog turnira Fajnal for 2017. godine, saopštila je jutros gradska Služba za informisanje.

"Beograd je ponosan zato što je u krugu gradova kandidata za organizaciju F4 2017. godine. Javnost je upoznata da je Beograd kandidaturu za domaćina ovog prestižnog turnira zvanično podneo prošle godine kada je prvi čovek Evrolige Đorđi Bartomeu posetio naš grad", naveo je Vesić povodom potvrde kandidature od strane prvog čoveka Evrolige.

Vesić je najavio da će Beograd narednih nedelja poslati novo pismo rukovodstvu Evrolige u kome će potvrditi našu zainteresovanost za domaćinstvo i istovremeno ih obavestiti o napretku na polju infrastrukture kako sportske tako i hotelske i saobraćajne koja može da bude od značaja prilikom donošenja odluke.

"Beograd je zahvalan na poverenju koje mu ukazuju čelnici međunarodnih sportskih organizacija kada donose odluke da se njihova najznačajnija takmičenja održe u našem gradu. Mi smo strpljivi, čekamo svoju šansu i znamo da ćemo biti dobri organizatori i dobri domaćini", rekao je Vesić.

Vesić je najavio da će tokom ove godine biti završena tzv. mala Arena koja bitno poboljšava uslove rada u samoj Areni, napredak koji ostvaruje naš nacionalni prevoznik Er Srbija i nove avio-linije čine Beograd konkurentnijim, pošto će posetiocima turnira biti mnogo lakše da doputuju.

Prema njegovim rečima Beograd će u naredne dve godine imati još razvijenije hotelske kapacitete što je od značaja prilikom donošenja odluke.

"I na kraju, mada je možda i najvažnije, Beograd nema samo ogromno iskustvo u organizaciji sportskih događaja već će se u našem gradu narednih godina organizovati nekoliko prestižnih takmičenja, kao što su evropska prvenstva u vaterpolu, dvoransko prvenstvo u atletici i u futsalu", primetio je Vesić.

Vesić je podsetio da je prošle nedelje primio tehničku delegaciju FIBA koja je posetila Beograd koji je uz Prag najozbiljniji kandidat za organizaciju evropskog prvenstva u ženskoj košarci.

"Beograd je grad čija je najbrže rastuća privredna grana turizam. Ako želimo više turista moramo da im ponudimo atraktivne sportske, koncertne odnosno zabavne ili kongresne događaje. Za Beograd bi organizacija Fajnal fora bila ne samo sjajna prilika da se promovišemo kao grad i kao zemlja i da našim građanima omogućimo da uživo posmatraju najveće zvezde evropske košarke već i da zaradimo kao grad", naveo je Vesić.

Prema procenama na ovaj turnir bi došlo najmanje deset hiljada stranaca da bodri svoje timove i ukoliko se zna da bi zbog dužine turnira u Beogradu boravili najmanje četiri dana, a prosečno turista potroši oko 300 evra dnevno, Vesić je naveo da je "jasno da bi prihod grada što direktno, što kroz prihode hotela, restorana, šoping molova i drugih bio preko deset miliona evra", saopštila je gradska Služba za informisanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track