UZBUDLJIV DERBI: Zvezda srušila borbenu Megu!
Foto: Saša Pavlić

Iskustvo presudilo

UZBUDLJIV DERBI: Zvezda srušila borbenu Megu!

Košarka -
Nakon uzbudljive završnice ekipa trenera Dejana Radonjića uspela je da zabeleži osmi trijumf u nizu

SREMSKA MITROVICA - Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su u derbiju osmog kola Super lige ekipu Mega Leksa rezultatom 90:86.

Zvezda nije lako došla do trijumfa, pošto je sve vreme meča gubila, da bi Maik Cirbes penalima u 37. minutu doneo prednost crveno-belima, 82:81.Nikola Jokić je na kratko povratio vođstvo Mege, ali su Boban Marjanović i Čarls Dženkins vezali četiri poena i doveli Zvezdu do tri poena prednosti u poslednjem minutu. Nemanja Krstić je pogodio koš za poen zaostatka, 86:85, ali je onda Dženkins položio loptu u koš, a Luka Mitrović je posle neuspelog napada Mege dao oba bacanja, doveo Zvezdu do pet poena prednosti i tako rešio meč.Šampion Jadranske lige i osvajač Kupa Srbije sada ima svih osam pobeda, dok Mega ima učinak od četiri pobede i četiri poraza.

Najzaslužniji za osmi trijumf Crvene zvezde u domaćem prvenstvu bio je centar Boban Marjanović sa 20 postignutih ponea, a odlične partije pružili su i Čarls Dženkins sa 16, Vilijams sa 14 i Luka Mitrović sa 13 postignutih poena. U poraženom timu istakli su se Kori Vebster sa 22 poena, Jokić je imao 17 poena i 8 skokova, a Miljenović 12 poena i 8 asistencija.

TOK MEČA:

Prva četvrtina

Zvezda je poenima Lazića i Marijanovića došla do prednosti na startu meča (4:0), međutim, Mega nije dozvolila da se crveno-beli odlepe. Borbeni tim Dejana Milojevića je odmah uhvatio priključak i u petom minutu meča stigao do prve prednosti (10:9).

Domaćin je u nastavku prve deonice iskoristio veliki broj grešaka košarkaša Crvene zvezde i potpuno zasluženo na prvi odmor otišao sa osam poena prednosti (23:15).

Druga četvrtina

Mega je odlično otvorila i drugu deonicu. U 13. minutu, nakon trojke raspoloženog Vebstera, domaćin dolazi do dvocifrene prednosti i primorava trenera Zvezde da zatraži tajm-aut (30:19).

Zvezda je serijom 11:4 uspela da se vrati u meč (34:30), međutim, mladi tim Mege je odbio nalet gostiju i uspeo da poveća prednost (40:32). Nakon kontre Lazića, Zvezda je u poslednjem minutu uspela da se približi na -3, ali već u narednom napadu Jaramaz je trojkom stavio tačku na prvo poluvreme (46:40).

Najefikasniji u prvom delu meča u domaćem timu bili su Kori Vebster sa 11 i Jokić i Zagorac sa po osam postignutih poena. U ekipi Zvezde istakli su se sjajni Bobi Marijanović sa 14 i Čarls Dženkins sa 10 postignutih poena.

Treća četvrtina

Na startu drugog poluvremena Vilijams preuzima odgovornost i u potpunosti vraća Zvezdu u igru (58:58). Vilijams nije imao adekvatnu podršku saigrača pa je Mega uspela da odbije nalet gostiju.

U finišu treće četvrtine Mega je uspela da vrati šest poena prednosti (71:65).

Četvrta četvrtina

Mega je uspešno čuvala prednost do samog finiša meča. Međutim, Zvezda je uspela da napravi seriju 12:1 za prvo vođstvo posle dužeg vremena (82:81).

U uzbudljivoj završnici Dženkins je sjajnim prodorom doneo +3 Zvezdi, na drugoj strani je Vebster promašio, a Mitrović sa linije penala potvrdio pobedu crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track