(VIDEO) KAD SAM IŠAO U OŠ, JA SAM BACAO NA KOŠ: Evo kako je nastala poznata pesma
Foto: Robert Kitanović

Novi letnji hit

(VIDEO) KAD SAM IŠAO U OŠ, JA SAM BACAO NA KOŠ: Evo kako je nastala poznata pesma

Košarka -
Želeli smo da podstaknemo decu da se bave sportom i košarkom i da u skladu sa stihovima pesme budu uporni, kaže autor Robi R
1 / 5 Foto: Robert Kitanović

Niški muzičar Robert Kitanović poznatiji pod pseudonimom Robi R, kaže da je remiks pesme "Oš koš loš još” nastao kao njegov pokušaj da se oživi stari hit grupe Ding dong.

"Pesma je u originalu iz 2002. godine, kada smo želeli da za treći album grupe, napravimo hit posvećen košarkašima i košarci. Svi smo igrali košarku, basket posebno i nekako je logično da napravimo pesmu o tome. Hteli smo da podstaknemo decu da se bave sportom i košarkom i da u skladu sa stihovima pesme budu uporni", kaže Robi R za Kurir.

On dodaje da je rad na pesmi bio zabavan i zahtevan.

"Pesma je miks onoga što smo radili pre 13 godina i sada. Pred Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu, Saša Obradović je znao za naš hit "Ćelav sam, pa šta?", dok je Marko Jarić pričao da sluša tu vrstu muzike. Sada, 13 godina kasnije, Boban Marjanović i Stefan Jović su i pre bilo kakavog dogovora znali pesmu, što nas je posebno obradovalo".

Ipak, snimanje nije išlo lako:

"Bilo je zahtevno i zabavno. Dušan Projović, košarkaški radnik iz Niša i ja smo pitali košarkaše da li hoće da izgovore rečenicu za spot. Bilo je onih koji su smatrali da to ne umeju, ali je mnogo veći broj onih, koji su pristali. Koliko imam informaciju, svi su veoma zadovoljni kako je priča završena", kaže Kitanović.

On ističe da se nada da će pesma, kojom najavljuje solo karijeru imati bar isti uspeh kao i 2002. godine.

"Snimali smo devet dana na nekoliko lokacija u Nišu. Akteri sadašnjeg spota kažu da smo uspeli da pogodimo priču. Oni koji su se ranije družili sa nama se za sada nisu oglašavali, ali se nadam da će im se dopasti."

http://www.youtube.com/watch?v=qpPpBzUk9nE
http://www.youtube.com/watch?v=zyvV-j3Ng8M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track