MILJENOVIĆ PROMAŠIO POBEDU: Partizan posle drame u produžetku savladao Megu
Foto: Saša Pavlić

I 16. trijumf crno-belih nad istim rivalom

MILJENOVIĆ PROMAŠIO POBEDU: Partizan posle drame u produžetku savladao Megu

Košarka -
U utakmici devetog kola srpske Superlige šampion je kao gost u Sremskoj Mitrovici slavio 96:95

Košarkaši Partizana pobedili su Megu u Sremskoj Mitrovici posle produžetka u utakmici devetog kola srpske Superlige 96:95. U regularnom toku bilo je 85:85.

Mega Leks - Partizan 95:96 (19:16, 23:18, 24;27, 19:24, 10:11)

Crno-beli su poveli 5:2 na startu utakmice, a onda je ekipa Dejana Milojevića preuzela igru u svoje ruke i sve vreme vodila, čak i sa 11 poena razlike nekoliko puta. Međutim, šampion je u finišu dodao gas i od 75:84 došao do vođstva 85:84, najviše zahvaljujući povratniku na teren posle oporavka od povrede Saši Pavloviću. Ipak, najbolji igrač Mege Nikola Jokić pogodio je samo jedno bacanje, pa je pobednika odlučio produžetak.

Živci su malo popustili, Pavlović i Zagorac su se međusobno gađali loptom, dobili po tehničku grešku...

Crno-beli su u nastavku prvi stigli do "plus tri" (95:92), Mega je izjednačila, Tepić doveo goste u vođstvo od 96:95, a Miljenović u poslednjim trenucima imao šut za pobedu. I promašio je.

Tako je Partizan zabeležio i 16. pobedu nad Megom u isto toliko njihovih duela i ima skor 8-1 na drugom mestu Superlige. Megi je ovo bio peti poraz, uz četiri trijumfa.

Saša Pavlović je dao najveći doprinos pobedi gostiju sa 23 poena i šest skokova, Milan Mačvan je dodao 22 poena, ali je najefikasniji na utakmici bio Jokić sa čak 33 poena i 12 skokova.

Kod domaćina istakli su se i Miljenović sa 19 poena, Kešelj sa 12... Na drugoj strani dobri su bili i Milosavljević sa 14 poena, Milutinov sa 13...Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da su crno-beli odigrali težak meč."Mega ima dobar, kvalitetan tim, to je pokazala i u susretima pre dva dana sa Crveno zvezdom i sa nama, kada je obe utakmice u dobrom delu susreta vodila i kontrolisala. Na kraju ih blokira možda i prevelika želja u tim ključnim momentima. Naša situacija je danas bila posebno složena. Komplikovana je stvar vraćanje u ekipu glavnog igrača kao što je Pavlović, posle pauze od mesec dana. Dao je veći doprinos pobedi nego što sam ja to očekivao. Takođe, primetili ste da Milutinov nije igrao potpuno spreman, jer je zadobio lakšu distorziju skočnog zgloba, ali ipak to ostavlja određene tragove i na samopouzdanje i na skoku. Moram da istaknem i da naglasim, a znaju i navijači i svi, da je igrao povređen i preko bola. Sa jedne strane nas je to limitiralo, međutim i takav dao je dobar doprinos", rekao je Vujošević i dodao:"Vrlo loše prvo poluvreme. Ekipa je u drugom poluvremenu pokazala veliku želju, ne mnogo pameti, ali opet neki individualni kvalitet Partizana i u ovakvom stanju je iznad Mege. Ja poštujem ove klince, dobro igraju, od određenog momenta vratili su i borbenost i disciplinu. U suštini, ako nastave da igraju ovako, sa svojim kvalitetom, bez obzira na trenutni rezultat, ne treba da se plaše plasmana u ABA ligu".U ekipu Partizana se posle pauze od mesec dana vratio Pavlović."Čestitao bih Megi na odličnoj utakmici, bili su nam težak protivnik. Što se nas tiče, u prvom poluvremenu nismo ispoštovali neke dogovore u napadu i odbrani. U drugom poluvremenu smo malo popravili skok, odigrali dosta jače u odbrani imali veću želju za pobedom, koju smo na kraju smo i ostvarili", istakao je Pavlović.

TOK MEČA:

produžetak - Mega povede, Partizan izjednači... Sve dok Mačvan nije vezao pet poena (dva iz igre i tri bacanja) za vođstvo crno-belih od 95:92. Zatim je domaćin izjednačio sa tri pogotka iz četiri pokušaja Jokića sa linije slobodnih bacanja. Tepić je pogodio samo jednom sa penala 19 sekundi pre kraja, a Miljenović je promašio šut u poslednjem napadu.

četvrta četvrtina - Mega je odolevala atacima šampiona i držala prednost sve do dva minuta pred kraj. Serija grešaka domaćina i realizovanih napada gostiju, uz pet poena Pavlovića, doneli su prvo vođstvo Partizanu još od 5:2 s početka utakmice - 85:84. Jokić je na drugoj strani pogodio samo jedno bacanje za izjednačenje. Milosavljević je zatim pokušao za tri poena iz teške pozicije i nije pogodio, a domaći košarkaši su napravili još jednu grešku u napadu, pa je meč ušao u produžetak.

treća četvrtina - Partizanu nije trebalo mnogo na početku drugog poluvremena, manje od četiri minuta, da priđe na samo dva poena zaostatka (47:49). Međutim, kao i u drugoj četvrtini, Mega je odbila napad šampiona. Serijom 7:1 došla je do 56:48. Rezultat se "klackao" do kraja treće četvrtine - 66:61.

druga četvrtina - Trojka Krstića s kraja prve deonice predstavljao je početak serije domaćina, nastavljene u drugoj četvrtini - 11:0, odnosno 27:16. Posle oporavka od povrede za tim Partizana zaigrao je Saša Pavlović i upravo je on sa tri poena (dva plus jedan) zaustavio seriju domaćina - 27:19. Crno-beli su prišli i na "minus pet" (30:35), ali je domaćin odbio i taj napad i ponovo otišao na "plus 11" - 41:30. Na kraju druge deonice - 42:34.

Igrači trenera Duška Vujoševića očajno su šutirali iz igre 9/22 za dva poena, a 3 od 13 za tri, pa su u prvom poluvremenu postigli samo 34 poena.

Kod Mege najefikasniji je bio Jokić sa 12 poena, a kod gostiju Pavlović sa sedam.

prva četvrtina - Posle uvodnog vođstva Partizana 5:2, domaćin je napravio preokret na 9:7 i prednost uvećavao do maksimalnih 16:11. Ipak, crno-beli su stigli do izjednačenja 16:16 trojkom Marinkovića i pogocima iz slobodnih bacanja Murića. A onda je u poslednjim trenucima prve deonice Krstić trojkom doneo novu prednost Megi - 19:16.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track