(VIDEO) SAD ZNAMO ZAŠTO SU NAJBOLJI: Evo šta od rođenja spaja Stefa Karija i Lebrona Džejmsa

Retka slučajnost

(VIDEO) SAD ZNAMO ZAŠTO SU NAJBOLJI: Evo šta od rođenja spaja Stefa Karija i Lebrona Džejmsa

Košarka -
Asovi Golden Stejta i Klivlenda, uskoro kreću u borbu za NBA prsten

Stef Kari i Lebron Džejms zvezde NBA lige, koje u petak počinju borbu za prvaka najjače košarkaške lige na svetu, imaju nešto zajedničko.

Prve zvezde Golden Stejta i Klivlenda, rođene su u istom gradu, ali to nije kraj vezama dvojice momaka, kada su u pitanju prvi dani njihovog života. Njih dvojica su naime rođeni i u istoj bolnici u Akronu.

Dok Lebron Džejms stalno isitiče da je on deo tog kraja Amerike i da se zato i vratio u Klivlend posle četiri sezone provedene u Majamiju, Stef Kari, kaže da se on samo slučajno rodio u državi Ohajo, a da je detinstvo proveo u Šarlotu.

Naime Karije otac Del, je pre odlaska u Šarlot gde je proveo čitavu deceniju, godinu dana igrao za Klivlend, a njegova supruga Sonja, baš tada je na svet donela buduću NBA zvezdu.

Zanimljivo je da je upitan da li je to što je rođen u Akronu razlog što je Stef karii sposoban da igra košarku na najvišem nivou Lenromn Džejms je 2012. rekao:

"Naravno, to je samo po sebi dovoljno" u šali je rekao as Klivlenda.

Fun Fact: @StephenCurry30 & LeBron James were born in the same hospital in Akron, Ohio. #NBAFinals https://t.co/nbgNVoWq0s

— Golden St. Warriors (@warriors) May 30, 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track