Bora Stanković zabrinut: FIBA nam preti s punim pravom
Foto: Dado Djilas

Košarkaši na udaruU

Bora Stanković zabrinut: FIBA nam preti s punim pravom

Košarka -
Dugogodišnji generalni sekretar FIBA kaže da treba ozbiljno da shvatimo opasku ove organizacije da će nas izbaciti s Evrobasketa

Legendarni Borislav Stanković, dugogodišnji generalni sekretar FIBA, sa zebnjom prati dešavanja u evropskoj košarci i kaže da ova organizacija s pravom preti Srbiji!Stanković je svojevremeno izjavio da je ULEB sušta suprotnost onome zašta se zalagao radeći na unapređenju košarke u svetu, a danas smatra da nijedna odluka koju srpska strana donese u ovom „ratu“ neće biti dobra. Posebno nas je zanimalo šta Stanković misli o pretnji FIBA o eventualnoj zabrani učešća na nacionalnim takmičenjima pod njenom ingerencijom.- FIBA nam preti s pravom, jer ako ste vi dobrovoljno član neke organizacije i ako se složite s nekim odlukama, kao što je recimo slučaj s „prozorima“ za utakmice reprezentacija, što je utanačeno u Istanbulu, a posle to ne poštujete, onda nešto nije u redu - kaže za Kurir Stanković, a na pitanje da li su te pretnje ozbiljne, odgovara:

Iskustvo mu sve govori... Borislav Stanković
Iskustvo mu sve govori... Borislav Stanković

- Mislim da jesu, mada ne bih voleo da se ispune. Međutim, svi problemi moraju da se reše na miran način. Nisam za ovakvu „ratničku“ retoriku. Međutim, koju god odluku da izabere naša strana, neće biti potpuno dobra. Odnosno, ovde biramo između dve manje loše opcije. Nama su potrebni korektni odnosi s obe strane - rekao je legendarni Borislav Stanković.

Može da pobediFIBA IMA LOGISTIKU I ADUTEIako nije u potpunosti upoznat sa adutima koje može da ponudi generalni sekretar FIBA Patrik Bauman u stvaranju novog evropskog klupskog takmičenja, Stanković smatra da košarkaška organizacija ima dobre pozicije.- Verujem da FIBA može da izgura svoju priču, da ima dovoljno kapaciteta, resursa i logistike. Ne znam tačno koji su njeni aduti u svemu ovome, ali mislim da imaju šta da ponude - zaključio je on.

ČINJENICE- rat FIBA sa Evroligom- Sukob počeo preko ABA lige- Evroliga poboljšala uslove za klubove- FIBA ponudila opciju nove regionalne lige- klubovi podržali ABA ligu- FIBA zapretila Srbiji izbacivanjem s velikih takmičenja- Izvršni komitet FIBA 18. juna doneće krucijalne odluke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track