Selektorka Srbije Marina Maljković objavila konačan spisak košarkašica za Evropsko prvenstvo
Foto: Kosarka24.rs

Više nema dileme

Selektorka Srbije Marina Maljković objavila konačan spisak košarkašica za Evropsko prvenstvo

Košarka -
Selektorka Srbije odlučila je da put Mađarske ne idu Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić

Selektorka Srbije Marina Maljković objavila konačan spisak košarkašica za Evropsko prvenstvoŽenska košarkaška reprezentacija Srbije nastupiće na predstojećem 35. Evropskom prvenstvu u sastavu: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Milica Dabović, Danijel Pejdž, Kristina Topuzović, Ana Dabović. Selektorka Srbije Marina Maljković odlučila je da put Mađarske ne idu Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić.

"Sa nama od danas nisu Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić, naša vrlo talentovana deca. Sanja Mandić je prošle godine izborila mesto među 12 na Svetskom prvenstvu. Ove godine, posle dosta naporne sezone, nije bila na tom nivou i nije bila spremna. Ali, ovo je samo jedna akcija u kojoj ona, nažalost, neće biti. Sanja je devojka na koju veoma ozbiljno računam. Isto važi i za Aleksandru Crvendakić, s tim da se tu dodaje problem koji je očigledan. Ona dominira u mlađim kategorijama, ali kada dođe u seniorsku reprezentaciju, posebno sa ovim igračicama i dolaskom Sonje Petrović, ona se mnogo teško snalazi. U svakom slučaju, data su im precizna upustva, šta i kako bi trebalo da rade kako bi već od novembra bile uz reprezentaciju Srbije. Kockice su sklopljene. Ovo je tim, ovo su igračice koje će predstavljati Srbiju u Mađarskoj", rekla je Maljkovićeva.

Nacionalni tim Srbije put Sombatheljija kreće u utorak u ranim jutarnjim satima, a prvu utakmicu igra u četvrtak od 16.30 protiv Letonije.

"Gledali smo Letoniju, već smo počeli sa timom da radimo na Letoniji. Definitivno, čeka nas mnogo jaka utakmica. Verujte mi da je to atletski najbolji tim u našoj grupi. To je tim koji je taktički doteran do detalja. To je iskusan tim, sa Jakobson, Basko... to su iskusne igračice koje će nam zadavati najviše problema. Imaju četiri visoka, vrlo pokretna centra koje moramo zaustaviti u reketu. Opet ću se dotaći skoka. Veoma neugodan protivnik na samom početku, gde ćemo da pokažemo od čega smo napravljeni. Mislim da je u ovom trenutku najvažnije da igračice budu spremne i za pobede i za poraze. Ovo nije nešto što traje dva dana, već traje duži period. Smatram da će razliku na ovom Evropskom prvenstvu napraviti tim koji i poraz vidi kao motivaciju, a ne kao neki pad. I koji će isto tako umeti na pravi način umeti da uživa u pobedi. Ali, da uživa u datom trenutku i da odmah prelazi na drugu utakmicu i da ide ka svom cilju. Mislim da je to ključna stvar danas kada je početak Evropskog prvenstva na samo tri dana."

Srbija je u pripremnom periodu ostvarila nekoliko lepih pobeda pred svojim navijačima, ali sve to je samo priprema za ono što se očekuje u Mađarskoj.

"Naravno da ima pozitivne tenzije. U pripremnim utakmica smo pobeđivali i to jeste bilo lepo. Posebno pobede koje smo ostvarili ovde na našem terenu, pred našim navijačima. Ali, meni je najvažniji momenat na tim utakmicama bio da tim pripremim za sve moguće situacije, za ono što se dešava na terenu, ali i van njega. Samo jedan primer, čuli smo da je klima u dvorani u Sombatheljiju ista kao kod nas ovde u Vizuri. Prvaci Evrope i osvajači medalje će biti timovi koji stanje uma i tela dovedu na najveći mogući nivo, onaj koji je potreban da mogu da iznesu sve unutrašnje i spoljne faktore, da mogu da reaguju na najbolji način u svakoj situaciji."

Kurir sport / Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track