(VIDEO) PRVO PA ŽENSKO: Košarkašice Srbije pobedile Letoniju na startu Evropskog prvenstva
Foto: Printskrin

Dobar početak

(VIDEO) PRVO PA ŽENSKO: Košarkašice Srbije pobedile Letoniju na startu Evropskog prvenstva

Košarka -
Najefikasnija u srpskom timu bila je povratnica u nacionalni tim Sonja Petrović, koja je meč završila sa 19 poena. Pored nje raspoložene za igru bile su Jelena Milovanović sa 15 i naturalizovana Amerikanka Danijel Pejdž sa 10 poena

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji, pošto je u prvom kolu grupe C, savladala Letoniju sa 76:60 (21:19, 18:18, 19:11, 18:12).

Srbija je do pobede došla posle bolje igre sredinom treće četvrtine kada je serijom "trojki" konačno uspela da slomi otpor neugodinih Letonki (43:52).

Najefikasnija u srpskom timu bila je povratnica u nacionalni tim Sonja Petrović, koja je meč završila sa 19 poena. Pored nje raspoložene za igru bile su Jelena Milovanović sa 15 i naturalizovana Amerikanka Danijel Pejdž sa 10 poena.

Srbija se u narednom kolu, za dva dana od 19 časova sastaje sa Hrvatskom.

http://www.youtube.com/watch?v=6u2GY80A_ac
http://www.youtube.com/watch?v=4IXzuaARZBA

TOK MEČA

I četvrtinaLetonke su povele sa 2:0, ali su naše uzvratile preko Pejdž za 3:2. Letonke su u drugom minutu povele 8:3. Usledila je serija Srbije od 6:0 za 9:8 u 4. minutu. Igralo se potom koš za koš, a u 7. minutu bilo je 13:13. Nastavljena je igra koš za koš, a naša selekcija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 21:19.

http://www.youtube.com/watch?v=617jL1NRDfE
II četvrtina

Letonke su izjednačile na 21:21 na startu druge četvrtine. Letonke su nastavile dobru seriju i povele 26:21. Srbija je smanjila na 26:25, ali je usledila trojka Letonki 29:25. Usledio je novi poen naših rivalki za 31:25. Od tog momenta naš tim igra bolje, pa sa šest vezanih poena stiže do izjednačenja, a nakon slobodnih bacanja Sonje Petrović i do vođstva 33:31 na polovini drugog kvartala. Do kraja poluvremena naš tim je imao problem sa napadom, nije uspevao da pogodi koš Letonki, a sa druge strane, imala je Srbija dosta grešaka u odbrani, mnogo je poena primljeno u kontranapadu i pod košem. Na poluvremenu posle poena Jelene Milovanović, Srbija vodi 39:37.

III četvrtina

Srbija je loše počela nastavak meča, što su Letonke iskoristile i preokrenule na 43:41. Od tog trenutka naš tim pravi seriju 8:0 i uspeva da polovinom treće deonice povede 50:43. SDo kraja treće četvrtine Srbija je uspela da stekne dvocifrenu prednost i u poslednjih 10. minuta uđe sa vođstvom 58:48.

IV četvrtina

Poslednji kvartal počeo je trojkom Milice Dabović. Srbija je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolju odbranu, a razigrale su se Sonja Petrović i Jelena Milovanović. To je dovelo do sigurne rezultatske prednosti srpskog tima, koja se kretala u rasponu od 10 do 13 poena.

U poslednjih 6. minuta ništa se nije menjalo na terenu, pa je Srbija rutinski došla do veoma važne pobede na startu šampionata - 76:60

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track