Partizan lako protiv BKK Radničkog, FMP tukao Vošu
Foto: BETA

Superliga

Partizan lako protiv BKK Radničkog, FMP tukao Vošu

Košarka -
Vodeći Partizan došao je do šeste pobede, uz dva poraza, dok je Radnički FMP sada na deobi treće pozicije sa Zvezdom i Vojvodinom. Sve tri ekipe imaju po četiri pobede i tri poraza. Kragujevčani su drugi sa pet pobeda i dve izgubljene utakmice.

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su u hali Pionir ekipu BKK Radničkog sa 86:63 (24:12, 19:13, 25:17, 18:21), dok je Radnički FMP u Železniku bio bolji od Vojvodine sa 94:73 (19:19, 27:21, 22:20, 26:13). U ostalim mečevima 7. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je ranije poražena u Kragujevcu od Radničkog sa 80:68, a u sredu će igrati Mega Vizura i Hemofarm.

Vodeći Partizan došao je do šeste pobede, uz dva poraza, dok je Radnički FMP sada na deobi treće pozicije sa Zvezdom i Vojvodinom. Sve tri ekipe imaju po četiri pobede i tri poraza. Kragujevčani su drugi sa pet pobeda i dve izgubljene utakmice.

BKK Radnički ima tri pobede i četiri poraza, Hemofarm jednu pobedu i šest poraza, a Mega Vizura pobedu i pet poraza. Partizan i Hemofarm imaju po meč više od rivala, pošto su ranije igrali utakmicu 9. kola zbog učešća crno-belih na završnom turniru Jadranske lige.

Utakmicu pred nekoliko stotina gledalaca u Pioniru obeležio je i povratak na teren kapitena Petra Božića, koji je propustio više od mesec dana zbog povrede.

Trener Partizana Vladimir Jovanović rekao je posle meča da je zadovoljan pristupom meču, i da je njegovom timu svaka utakmica važna zbog podizanja forme za završni turnir Jadranske lige i nastavak prvenstva.

"Svaka nam je utakmica važna i rezultatski, što se podrazumeva, a i što moramo svaku da iskoristimo za pripremu i dizanje forme za "fajnal-for" i nastavak prvenstvva. Drago mi je što se od prvog minuta videla želja", rekao je Jovanović.

"Ne bih previše analizirao utakmicu, pošto smo je kontrolisali prvog do poslednjeg minuta. Iskoristili smo meč da Pera (Božić) pokuša da se polako vraća, a i da mlađi dobiju svoju šansu", dodao je trener Partizana. Božić je kazao da se dobro oseća, ali da će se truditi da svaku utakmicu i trening koristi da se vrati u formu.

Trener Radničkog Dragan Nikolić takođe nije imao šta da zameri svojim igračima. "Oba tima su iskoristila meč da odigraju u skladu sa svojim mogućnostima i vide gde su. Kalkulisali smo sa minutima, ali to je bila jedina kalkulacija na ovoj utakmici. Dali smo maksimum i po mom mišljenju smo pružili pristojan otpor. Nisam nezadovoljan. Sada treba da se okrenemo sledećim utakmicama", rekao je Nikolić.

Rezultati utakmica 7. kola košarkaške Superlige Srbije: Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 80:68 Radnički FMP - Vojvodina 94:73 Partizan - BKK Radnički 86:63

U sredu: Mega Vizura - Hemofarm (18.00)

Tabela: 1. Partizan 6/2 2. Radnički (KG) 5/2 3. Vojvodina 4/3 4. Crvena zvezda 4/3 5. Radnički FMP 4/3 6. BKK Radnički 3/4 7. Hemofarm 1/6 8. Mega Vizura 1/5

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track