(VIDEO) RASPLAKAĆE VAS: Pogledajte poruku koju je  košarkašicama Srbije poslao navijač
Foto: Fibaeurope.com

Podrška

(VIDEO) RASPLAKAĆE VAS: Pogledajte poruku koju je košarkašicama Srbije poslao navijač

Košarka -
Ovaj potez dirnuo je sve članice tima čiji je selektor Marina Maljković

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18 časova protiv Turske igra četvrtfinalni susret Evrobasketa, čiji su domaćini Rumunija i Mađarska.

Pred meč, u kojem pobeda znači ulazak u brobu za medalje i najmanje plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre (prvak Evrope ide direktno, četiri tima će u kvalifikacije), ekipa selektorke Marine Maljković je od navijača Goskija dobila vrlo emotivnu poruku, koju je kapiten Milica Dabović postavila na društvene mreže. "Uvek na velikim takmičenjima dođe onaj , dan D.Sreda je baš takav dan za naše HEROINE u Mađarskoj... Dan kada cela sezona, karijera ili budućnost staje u jednu utakmicu, jedan koš ili potez.Utakmica koja ce pokazati sve, otkriti tajne, pokazati puteve, produžiti ili pak završiti neke reprezentativne karijere...

Ime protivnika nije ni bitno. Nepobedivih nema a pobediti te u životu ili utakmici može svako. Sve samo zavisi od tebe, tvoje želje i volje na koju ćeš stranu poći. Primere imaju na obe strane.Na njima je da do sutra u 18 odluče da li će se ugledati na zajedništvo, snagu i volju klinaca koji su pobedili "nepobedivi" Brazil i postali prvaci sveta, da li će im vodilja biti košarkaske kolege sa SPa i njihova snaga verovanja, da li će se u glavama prisetiti sebe samih i svoje borbe na proslom EP...ili ce pak, "uzore" naći u nekim selekcijama Srbije u kojima nije bilo ni Z od zajedništva i vere u kolektiv.

Mi verujemo u njih i njihov kvalitet.Verujemo u to da su kadre, rade i željne da, prevashodno sebi samima, a zatim i svima nama donesu još jednu radost i veselje.Verujemo da mogu, hoće i umeju da zaborave dosadašnje poraze i slabije igre i da će nam podariti veče za radost i sreću.Ulog je bas veliki.Ne zbog medalja, OI, ili pehara.Više zbog njih samih da osete da mogu i da su one te koje su nepobedive.

Naravno, ostaće posle svega,pored njih oni koji ih bodre i u porazu i u pobedi. Ostaćemo svi mi koji cenimo sve ono sto su uradile za naš sport i žensku košarku. Ostacemo svi mi koji ne želimo dozvoliti da likuju oni koji jedva čekaju da dokažu, kako eto, među devojkama nema zajedništva.

Šta god i kako god, vi ćete devojke jedine, biti junaci, ucesnice OI ili vlasnice medalja ili ćete biti među onima koje će zlobnici razapinjati u novinama posle eventualnog neuspeha.Ne dozvolite zato da protivnik kroji rezultat, vaše karijere i vaše raspolozenje.Izađite na teren kako samo vi znate i kako ste nas naučile. Izađite sa osmehom, krvavih očiju zeljnih pobede i sa himnom na usnama.

Povedite svoju borbu, igrajte svoju igru, pustajte svoju krv! I to "sve za jednu,jedna za sve"! Samo tako niko neće imati ni jednu jedinu zamerku i nijednu lošu reč!

A MI SMO UBEĐENI DA VI TO ZNATE UMETE I MOŽETE!!! NAPRED DEVOJKE!!!"

Uvek na velikim takmicenjima dodje onaj , dan D.Sreda je bas takav dan za nase HEROINE u Madjarskoj...Dan kada cela...

Posted by Milica Dabovic on Среда 24. јун 2015.
http://www.youtube.com/watch?v=KlnOue2rEuc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track