(VIDEO) MARINA MALJKOVIĆ: Do poslednjeg atoma snage na Belorusiju
Foto: Fibaeurope

Maksimalna koncentracija

(VIDEO) MARINA MALJKOVIĆ: Do poslednjeg atoma snage na Belorusiju

Košarka -
Rekla sam igračicama da je mnogo onih koji su umrli u euforiji. Treba zadržati mirne glave u ovom trenutku.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije protiv Belorusije (petak, 18 sati – RTS2) bije bitku za finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Ruminiji.Srpske košarkašice pobedom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nad Turskom napravile su veliki podvig i ispunile zacrtan cilj, a to je plasman među prvih pet ekipa koji vodi na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.

Ipak, kako je selektorka Marina Maljković naglasila, ne postoji nijedan razlog da se Srbija ovde zaustavlja ili zadovoljava, ali da euforiju treba kontrolisati. "Rekla sam igračicama da je mnogo onih koji su umrli u euforiji. Treba zadržati mirne glave u ovom trenutku. Napravile smo veliki rezultat. Sve ono na čemu smo radile prethodne tri godine i posebno od prvog dana priprema 27. aprila je stalo u 40 minuta utakmice protiv Turske. Sve ono na čemu smo potencirali posle svake prijateljske utakmice i svakog duela na šampionatu smo ovoga puta u potpunosti ispunili. To je naš košarkaški stil, to je ono što ova ekipa najbolje zna da uradi i ja im na tome čestitam još jednom", kaže selektorka Marina Maljković.

Srbija će se za plasman u finale boriti protiv Belorusije u petak od 18 časova. U pitanju je još jedan veoma neugodan rival, koji je u četvrtfinalu savladao Litvaniju.

"Čeka nas veoma neugodan protivnik, čiji je motor tima američka plejmejkerka Lindzi Harding. Ona ima dobru kontrolu lopte, sjajno razigrava svoj tim, a može da bude vrlo opasna i po koš. Duša tima je Anastasija Veramejenka, nešto poput Jilmazove u Turskoj. Tu je i dominantni centar Jelena Leučanka. Biće veliki izazov da zaustavimo njihove vodeće igračice. Moramo da budemo maksimalno koncentrisane, jer u suprotnom ulaze u njihov ritam u kome su veoma opasne. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske ispoštujemo naš koncept do poslednjeg detalja", kaže srpska selektorka.Marina Maljković još jednom je istakla da je tim taj koji donosi pobedu i da je od izuzetnog značaja da u svakom trenutku svih pet košarkašica na parketu moraju da funkcionišu kao jedna.

"Moramo da se fokusiramo na sadašnji trenutak. Divno je što smo obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali to je nešto što nas tek očekuje. Ovo je realnost, nešto što je na dohvat ruke, ali opet tako daleko. Da bi se na kraju radovale potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo", zaključila je selektorka Srbije.Utakmica Srbija – Belorusija igra se u petak od 18 časova u sportskoj dvorani u Budimpešti. U drugom polufinalu sastaće se bolji timovi iz četvrtfinalnih mečeva Španije i Crne Gore, odnosno Francuske i Rusije.

http://www.youtube.com/watch?v=ActQU-2VNoM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track