AJMO, AJDE, SAD U FINALE: Košarkašice Srbije igraju protiv Belorusije u polufinalu EP

MEČ ZA ISTORIJU (18.00)

AJMO, AJDE, SAD U FINALE: Košarkašice Srbije igraju protiv Belorusije u polufinalu EP

Košarka -
Košarkašice imaju veliku priliku da se domognu borbe za titulu novih evropskih šampionki

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja pohod ka medalji na Evropskom prvenstvu. Izabranice Marine Maljković danas (18 člasova, RTS 2) u Budimpešti igraju polufinalni meč protiv Belorusije.Današnje rivalke našim košarkašicama impresivno su započele šampionat Evrope, nanizavši sve četiri pobede u grupi. Međutim, u drugoj fazi nisu imale nijednu pobedu iz tri utakmice, da bi u jučerašnjem četvrtfinalu savladale Litvaniju u dramatičnoj završnici.Srpkinje, s druge strane, nakon pobede nad Turskom i slatke osvete za poraz na prošlom prvenstvu Starog kontinenta, sada imaju priliku da se domognu finala. Ono bi im bila šansa ne samo da se okite titulom prvakinja Evrope već i da izbore direktnu olimpijsku vizu za Rio de Žaneiro.

Srušila Turkinje... Ana Dabović
Srušila Turkinje... Ana Dabović

Ono što je sigurno je da su već obezbedile nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koje će dogodine biti održane u ovom brazilskom gradu. Upravo je to naša najbolja igračica u četvrtfinalnom meču Ana Dabović, malo u šali, malo u zbilji, potencirala nakon meča.- Pokazale smo koliko smo kvalitetne onda kad je to bilo najpotrebnije. Poslušale smo plan napravljen pred meč, nismo odustajale od našeg presinga i zato smo pobedile. Moj učinak je došao kao rezultat velike borbe svih devojaka, one su mi dale energiju, a verujem da bi i neka druga igračica na mom mestu pogađala da je bila u prilici da šutira. Pored toga, svesna sam bila želje sestre Milice da igra na Olimpijadi. Ako ne bi otišla u 33. godini, morala bi da ide sa 37. Onda bolje sada.

Marina MaljkovićČVRSTO I BEZ PREDAJESelektorka Marina Maljković smatra da je plasman u polufinale EP pravi podvig ovog tima.- Mi smo igrale kao tim, mi smo napravile podvig jer smo igrale protiv čudesnih, poznatih evroligaških košarkašica, koje su mnogo bolje plaćene nego sve naše košarkašice, i time želim da istaknem koliko je naš rezultat dobar. Prvi plan i cilj su ispunjeni, idemo dalje, čvrsto i bez predaje - rekla je Maljkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track