Peković neće igrati protiv Srbije

Peković rastužio đetiće

Peković neće igrati protiv Srbije

Košarka -
Centar Crne Gore mora na operaciju, pa će propustiti kvalifikacije za EP u Sloveniji

Loše za „đetiće”.Jedan od najboljih evropskih centara Nikola Peković, koji je poslednjih meseci napravio pravi bum u NBA ligi, po završetku sezone sigurno ide na operaciju skočnog zgloba. To praktično znači da popularni Pekmen najverovatnije neće igrati za Crnu Goru protiv Srbije u kvalifikacijama za EP 2013. Peković već duže vreme ima probleme sa skočnim zglobom, a uprkos tome, beleži sjajne partije. Međutim, kako sam kaže, hirurški zahvat je jedino rešenje.

- To će mi pomoći da budem potpuno zdrav i spreman za narednu sezonu, a tako ću najviše koristiti ekipi. Biću mirniji i neću razmišljati o povredi. Nadam se da sledeće sezone neću propustiti nijednu utakmicu - poručio je Peković.

Nakon operacije, koju snažni centar još nije zakazao, sledi period rehabilitacije u Evropi i SAD. Peković je, kao glavni oslonac u reketu reprezentacije Crne Gore, sada sigurno doneo glavobolju selektoru „đetića” Dejanu Radonjiću.

Prolaz na Evrobasket obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. U grupu A, pored Srbije i Crne Gore, svrstani su Izrael, Estonija, Slovačka i Island.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track