DŽENKINS ČEKA MAČVANA U ARMANIJU Pevao mu: Vrati konju glavu, a sad su saigrači!
Foto: Saša Pavlić

Igraće zajedno u Italiji

DŽENKINS ČEKA MAČVANA U ARMANIJU Pevao mu: Vrati konju glavu, a sad su saigrači!

Košarka -
Zvezdin Amerikanac pre nepunih mesec dana, u zanosu slavlja s Delijama, na mikrofon pevao uvredljive pesme na račun Partizanovog košarkaša, koji će mu se sada pridružiti u italijanskom klubu

Pre mesec dana Čarls Dženkins je primitivno vređao Milana Mačvana, a sad su saigrači!Dojučerašnji Zvezdin Amerikanac je, u zanosu slavlja s Delijama posle osvajanja titule, na mikrofon pevao „Vrati konju glavu, Mačvane“, da bi mu pre dva dana upravo dosadašnji Partizanov as postao saigrač u Armaniju iz Milana.Biće zanimljiv prvi susret iskusnih košarkaša u svlačionici italijanskog kluba. Dženkins duguje veliko izvinjenje Mačvanu zbog uvreda koje je na njegov račun izrekao na kraju prošle sezone. Jeste ga ponela atmosfera, ali i tada je konstatovano da za tako nešto nema opravdanja.Mačvan i dalje ćutiMilan Mačvan se nije oglašavao posle ispada Dženkinsa, dok mu se Amerikanac dugo posle događaja izvinjavao.- Ponlo me je slavlje. Nije trebalo to da kažem, poneo sam se krajnje neprofesionalno. Izvinjavam se Mačvanu - poručio je Dženkins više puta.Sigurno je da Amerikancu neće baš biti prijatno da pogleda u oči Mačvana posle svega što je otpevao na njegov račun. Da sve bude još zanimljivije, nove saigrače spojio je Jasmin Repeša. Hrvatski stručnjak koji je trenirao Cedevitu u prethodnoj sezoni dobro je upoznat sa svim dešavanjima na relaciji Mačvan - Dženkins. Očigledno Repeša smatra da će „ljuti neprijatelji“ biti odlični saigrači.Dženkins prihvatio šaluInače, dok su se Delije lepim rečima opraštale od Dženkinsa, navijači Partizanu su mu na Tviteru sasuli sve što misle o njemu. Nisu pristalice crno-belih zaboravile na uvrede kojima je Amerikanac „častio“ Milana Mačvana, pa mu je jedan od njih napisao: „Vrati majmunu glavu, Dženkinse“. Đenki je sve to bilo simpatično, pa mu je odgovorio: „Ahahahahahahaha, nedostajeće mi i ovo“.

Rivali, ali i prijateljiVODILI RAT NA TERENUČarls Dženkins i Milan Mačvan su tokom svakog večitog derbija vodili pravi rat na parketu. Istina, nijednom se nisu pokoškali, kao što su to činili s drugim igračima protivničkog tima, ali imali su nekoliko žestokih duela na terenu Pionira. Iako su veliki rivali, za njih se ipak kaže da su i dobri prijatelji, bez obzira na pomenute uvrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track