VUJOŠEVIĆ: Ovo su 3 razloga propadanja Partizana
Foto: Saša Pavlic

Otvoreno

VUJOŠEVIĆ: Ovo su 3 razloga propadanja Partizana

Košarka -
Najtrofejniji trener u istoriji kluba iz Humske pričao o svemu i istakao da još nije rprodužio ugovor i ne zna kada će se to dogoditi

Trener Košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević najavljivao je mnogo puta ono sa čime se trenutno suočava najtrofejniji košarkaški kolektiv na ovim prostorima – besparica, dugovi, odlazak igrača...Vujošević je govorio o glavnim razlozima koji su doveli da se crno-beli nađu u ovako teškoj situaciji. Ima ih mnogo, ali ovo su, prema njegovom mišljenju, tri glavna.

"Postoje tri ozbiljna momenta u našem finansiranju. Prvi, kada Divac i Danilović napuštaju klub, a nova uprava diže kredite kod tadašnje “Centroproizvod” banke sa 19 odsto kamate na godišnjem nivou – to je prvi kamen oko vrata", kaže Vujošević."Drugo, od 2010. godine, kada sam otišao u CSKA, dve godine nije prodat “pošten” igrač, ali su se pravili skupi timovi. I treće, ali ništa manje važno, opredeljenje vlasti, a pogotovo poslednjih sezona, kada je košarkaškom klubu Partizan “uzet” Telekom kao sponzor. Takođe, napravili smo i grešku što se tiče poreza, ali nije bilo volje da nam se izađe u susret za reprogram dugovanja."Budućnost kluba u ovakvoj situaciji je u magli. Klub duguje mnogo i Vujoševiću, koji još uvek nije produžio ugovor, niti zna kada će se to desiti, ali i kada dođe do toga, postaviće upravi neke uslove.

"Nismo pričali o tome, još čekam… Bez obzira na to da li mi bude ponuđen ili ne, Partizan će morati da napravi neki program kako da ispuni prispele obaveze prema meni, koje su velike, a na osnovu neisplaćenih zarada još od 2010. godine", poručuje Vujošević.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track