(VIDEO) SRPSKA RAMPA ZA TURKE: Mladi košarkaši u finalu Evropskog prvenstva

Nema zaustavljanja

(VIDEO) SRPSKA RAMPA ZA TURKE: Mladi košarkaši u finalu Evropskog prvenstva

Košarka -
Muška košarška reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 20. godina starosti u polufinalu savladala Tursku 81:58

Muška košarška reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 20. godina starosti plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Italiji, pošto je savladala Tursku - 81:58. Protivnik izabranicima selektora Vladimira Đokića u finalu, koje se igra u nedelju od 21 čas biće selekcija Španije, koja je bila bolja od Francuske (70:61).

Meč nije najbolje počeo po izabranike selektora Vladimira Đokića, koji su pod kraj prve četvrtine imali zaostatak od sedam poena - 10:17. Trojke Rebića i Zagorca, kojima je završen prvi deo igre bile su samo uvod u seriju od 16:0 srpskog tima, koji je stekao dvocifrenu prednost tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena - 28:17.

Turska nije uspevala da nađe rešenje za pokretljivu odbranu našeg tima, koja je terala rivala na nerezonske šuteve, a Zagorac je čak naterao plejmekera Turaka da se u jednoj situaciji vrati na svoju polovinu terena. Prvo poluvreme naš tim, koji sa tribina ima veliku podršku, je okončao vođstvom našeg tima 37:25.

Varnice su viđene su na početku treće deonice. U klinču su bili Tejić i Ezdemiroglu. Nedugo zatim Gudurić je pogodio trojku za 40:25, a Ezdemiroglu je narsnuo i na Zagorca kojeg pokušao da udari u leđa.Kada se sve smirilo drugo poluvreme proteklo je u nastojanju našeg tima da uveća stečeno u prvom delu. U tome se uspelo u prvih pet minuta nastavka, posle kojih je prednosti iznosila 18 poena - 47:29. Tada je greška Gudurića i koš primljen posle faula iznervirao selektora i zatražen je minut odmora, tokom kojeg je zahtevano da se igra timski i oštrim glasom podvučeno "da posao nije završen".

To je dalo rezultata pa je sedam minuta pre kraja Srbija imala plus 21 - 61:40. Do kraja meča naš tim je rutinski sačuvao stečeno i plasirao se u finale, gde ga u nedelju od 21 čas čeka selekcija Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track