JEZIK BRŽI OD PAMETI: Zbog izjave Zvezdinog trenera Amerikanci ne daju Bobiju da igra za Srbiju!
Foto: Dado Đilas

Marjanović najverovatnije ne ide na Evrobasket

JEZIK BRŽI OD PAMETI: Zbog izjave Zvezdinog trenera Amerikanci ne daju Bobiju da igra za Srbiju!

Košarka -
Sjajni centar u utorak putuje u Ameriku na dodatne preglede, jer je finale plej-ofa navodno igrao sa slomljenim stopalom

BEOGRAD - Izjava pomoćnog trenera Zvezde Velibora Radovića, koji je za američke medije izjavio da je sjajni centar Boban Marjanović finale protiv Partizana igrao sa slomljenim stopalom, mogla bi skupo da košta košarkašku reprezentaciju Srbije.

"Marjanović nije bio ni na 50 odsto tokom finalne serije. Skakutao je na jednoj nozi jer mu je stopalo bilo polomljeno, ali je i pored toga bio spreman da uđe sa klupe i pomogne timu. Insistirao je da igra i mi mu se zbog toga divimo, jer je rizikovao potpisivanje NBA ugovora", rekao je za američke medije Radović

Naime, Sparsi su tražili da Marjanović hitno dođe u Ameriku na dodatne preglede i istovremeno su mu zabranili svaku aktivnost u trajanju od 30 dana, što je ugrozilo njegov nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava od 5. do 20. septembra.

"Dobili smo pismo od medicinske službe San Antonija u kojem traže da Marjanović ode na dodatne preglede. Iskreno se plašim njihovog stava, da ne naprave problem jer očigledno da Amerikanci preteruju. Realno, ugroženo je njegovo učešće na Evropskom prvenstvu, ako ostanu pri sadašnjem stavu. Problem je što oni uvek gledaju da se maksimalno zaštite", rekao je prvi čovek KSS Dragan Đilas.

Podsetimo, Marjanović je već prošao lekarske preglede. Oni su obavljeni u Milanu i stručni tim San Antonija bio je zadovoljan, pa su sa srpskim centrom potpisali jednogodišnji ugovor.

Veliki problem nastao je kada su u Sparsima pročitali izjavu pomoćnog trenera zvezde. Trener Greg Popović je momentalno zabranio svaku aktivnost Marjanoviću u narednih mesec dana. To znači da će Bobi propustiti sve pripremne utakmice.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track