Najnovije vesti

TRENER ZVEZDE ŽESTOKO ODGOVORIO SELEKTORU: Đorđeviću, ružno je i tužno što si hteo da me poniziš
Foto: Nebojša Mandić

Reakcija sa Malog Kalemegdana

TRENER ZVEZDE ŽESTOKO ODGOVORIO SELEKTORU: Đorđeviću, ružno je i tužno što si hteo da me poniziš

Košarka
Velibor Radović tvrdi da je selektor Srbije izneo neistine koje spadaju u domen klevete

Pomoćni trener košarkaša Crvene zvezde Velibor Radović rekao je da su ga pogodile optužbe selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, reagujući na tvrdnju da će zbog njegove izjave centar Boban Marjanović morati da napusti pripreme državnog tima i da otputuje u SAD na dodatne lekarske preglede.

"Izuzetno su me pogodile izjave selektora Đorđevića, pre svega kao čoveka, ali i kao bivšeg košarkaša. Đorđević me je napao bez bilo kakvih dokaza, na moj račun je uputio optužbe najgore moguće vrste i izneo je brojne neistine. Sve to je ružno i tužno, kosi se nekim sportskim kodeksima i ne priliči jednoj takvoj sportskoj veličini kao što je Aleksandar Đorđević", rekao je Radović.

On je, između ostalog, naveo da je prilikom intervjua koji je dao izraelskom novinaru došlo do nerazumevanja i pogrešnog prenošenja i tumačenja njegovih izjava u vezi sa povredom Bobana Marjanovića.

"To je izazvalo problem, ne mojom krivicom, niti mojom bilo kakvom namerom. O Marjanoviću sam kroz ceo intervju govorio u superlativima, kao vrhunskom košarkašu, velikom profesionalcu koji je svojim odnosom pokazao privrženost klubu i o kakvom se nepokolebljivom karakteru radi. Nikada ništa ne bih uradio što bi na bilo koji način moglo da ugrozi njegovu karijeru", kazao je Radović, konstatujući da je Đorđević navodima da je "klupski službenik", "strani trener" i "protivnik" verovatno na taj način želeo dodatno da ga ponizi i marginalizuje njegovu ulogu u KK Crvena zvezda.

"Insinuacije da sam možda bio instruisan zarad finansijske koristi trećeg lica spadaju u domen klevete. Neka mu to služi na čast. Reprezentaciji Srbije, za koju ću svim srcem navijati na predstojećem Evropskom prvenstvu, želim mnogo sreće i uspeha", rekao je, između ostalog, Radović.

Najbolji srpski košarkaši trenutno u Kranjskoj Gori obavljaju prvi deo priprema za učešće na prvenstvu Evrope, koje će od 5. do 20. septembra zajednički organizovati Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija.

(Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...