ORLIĆI TURCIMA REDOVNE MUŠTERIJE: Srpski kadeti zaustavljeni u četvrtfinalu Evropskog prvenstva
Foto: Fiba Europe

Ubedljiv poraz

ORLIĆI TURCIMA REDOVNE MUŠTERIJE: Srpski kadeti zaustavljeni u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Košarka -
Naši mladi košarkaši lako izgubili borbu za plasman u polufinale kontinentalnog šampionata u Litvaniji

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Kaunasu od Turske 66:87 (16:24, 17:20, 18:20, 15:23).Turci su od početka utakmice dominirali, konstantno vodili i čuvali veliku prednost, pa su se zasluženo plasirali u polufinale.

Turski reprezentativci Bitim sa 27 poena i Duran sa 23, uz čak 17 skokova, bili su najbolji akteri meča. U našem timu najefikasniji je bio Uskoković sa 21 poenom, Latinović i Pecarski su dodali po 12...

"Orlići" su na turniru u Litvaniji igrali po sistemu "toplo-hladno", jer su poraženi u uvodna dva meča prve faze takmičenja, od BiH i Finske, a onda su se druge faze domogli pobedom nad Italijom, da bi u nastavku vezali još tri trijumfa, protiv Francuske, Hrvatske i Crne Gore. Ipak, Turci su u prvoj nokaut rundi bili prejaki za izabranike Nenada Trunića.

Mladi srpski košarkaši su postali redovne mušterije vršnjaka iz Turske, jer nedavno su se isti rivali sreli u četvrtfinalu omladinskog šampionata Evrope, a dalje su i tada prošli Turci, doduše tek posle produžetaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track