(VIDEO) SRBIJA PREGAZILA RUSIJU: Košarkaši osvojili Trofej Beograda!
Foto: Kurir Sport

Trofej Beograda

(VIDEO) SRBIJA PREGAZILA RUSIJU: Košarkaši osvojili Trofej Beograda!

Košarka -
Naši košarkaši su treću godinu zaredom osvojili ovaj turnir

BEOGRAD - Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je tradicionalni Ačibadem trofeja Beograda, pošto je u finalu ubedljivo savladala Rusiju rezultatom 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17).

To je druga pobeda izabranika Aleksandra Djorđevića nad "zbornom komandom" Rusije u pripremama za prvenstvo Evrope, nakon što su prethodno slavili 8. avgusta u Lionu (75:56).

Najbolji košarkaši Srbije odigrali su odličnu utakmicu i dosta lako su pobedili tradicionalno neprijatnog protivnika. Već posle prve četvrtine, u kojoj je naša selekcija stekla prednost od 15 poena, videlo se da postoji velika razlika u kvalitetu i, pogotovo, u pristupu utakmici. Rusija je u drugoj četvrtini na trenutak nagovestila da bi finale moglo da bude bar malo neizvesno, ali je u trećoj četvrtinu usledilo novih furioznih deset minuta igre izabranika Alekasandra Đorđevića i utakmica je bila rešena mnogo pre kraja. Najveće ohrabrenje je odlična igra kapitena Miloša Teodosića, koji je pokazao da više ne oseća posledice povrede i da je potpuno spreman za napore koji ga čekaju na šampionatu Evrope. Teodosić je izabran za najboljeg igrača na "Trofeju Beograda".

Treće mesto na turniru u Beogradu zauzela je Kina pobedom nad Venecuelom - 63:57 (14:13, 14:22, 16:10, 19:12).

U nastavku priprema za kontinentalni šampionat, kojeg od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, košarkaše Srbije očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

Srbija će igrati u B grupi Evrobasketa, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

SRBIJA: Teodosić 12, Simonović 7, Bogdanović 2, Bjelica 5, Marković 7, Kalinić 12, Kešelj 2, Raduljica 15, Erceg 5, Štimac 8, Mitrović, Nedović 13.

RUSIJA: Patejev7, Fridzon 16, Vjaclev, Antonov 4, Monja, Hvostov 3, Ponkrašov 13, Voroncevič 4, Antipov 6, Kulagin 5, Desjatnikov.

Tok meča:

IV četvrtina

Srbija je nastavila da igra agresivno u odbrani i u poslednjoj deonici, što je odmah donelo rezultate i u napadu. Prednost našeg tima je konstantno rasla, pa je ubrzo bilo i više od 30 poena razlike 80:47. Usledili su atraktivni potezi košarkaša Srbije, koji su ispraćeni ovacijama sa tribina Kombank arene.

http://www.youtube.com/watch?v=aCPDKV-S988

III četvrtina

Raduljica je postigao prve poene za Srbiju u drugom poluvremenu. U narednim napadima Kalinić je naterao publiku da ustane, prvo je sjajno zakucao, a potom je dao trojku uz faul. Tako je Srbija vratila dvocifrenu prednost na meču 49:38.

http://www.youtube.com/watch?v=HETpGrijvYY

Srbija je nastavila sa odličnom igrom u napadu i odbrani pa je prednost našeg tima rasla iz minuta u minut, a posle trojke Nemanje Bjelice Srbija je došla do 20 poena prednosti (58:38).Odlična igra našeg tima u ovoj deonici. Nakon trojke Zorana Ercega, Srbija je došla do najveće prednosti na meču +26 (68:42).

Fenomenalna četvrtina reprezentacije Srbije. Izabranici Aleksandra Đorđevića su dobili ovu deonicu sa 31:13. Najefikasniji u našem timu posle 30 minuta igre su Teodosić sa 12 i Raduljica sa 11 postignutih poena.

II četvrtina

Na startu druge deonice Rusija je zaigrala znatno bolje. Baćuške su smanjile prednost našeg tima 29:19, pa je selektor Đorđević zatražio tajm aut kako bi prekinuo nalet protivnika.

Usledilo je period slabije igre naše reprezentacije, Erceg i Kalinić su prerano šutirali za tri i promašili, što je Rusija iskoristila da dodatno smanji zaostatak i priđe na 29:21. Đorđević je odmah na teren poslao Teodosića, Nedovića i Kuzmića, koji su odmah prekinuli seriju protivnika, pa je nakon poena Tea i Kuzmića Srbija ponovo došla do dvocifrene prednosti (32:21).

Rusija je zahvaljujući raspoloženom Fridzonu i zonskoj odbrani uspela da smanji zaostatak. Rival je uspeo da priđe na 34:28. Selektor Srbije je bio primoran da zatraži novi tajm-aut.

U nastavku druge deonce Nemanja Nedović je podigao publiku na noge. Srpski košarkaš je presekao napad protivnika, fenomenalno zakucao i zasluženo dobio ovacije publike u Areni. Nedović je novim poenima vratio dvocifrenu prednost Srbiji 39:28, ali je u samom finišu poluvremena Rusija uspela da smanji zaostatak (39:31).

http://www.youtube.com/watch?v=M9s02BBde6s

Rusija je bila bolja od našeg tima u drugoj četvrtini, Baćuške su dobile ovu deonicu sa 19:12. Teodosić je sa 11 poena najefikasniji u Srbiji posle 20 minuta igre, dok je Fridzon najbolji u protivničkoj ekipi sa 12 postignutih poena.

I četvrtina

http://www.youtube.com/watch?v=MbchEVQowgs

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević odlučio je da u sastavu za ovaj meč ne budu: Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević i Stefan Pot.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Rusi su počeli u sastavu: Anton Ponkrašov, Sergej Monja, Vitalij Fridzon, Andrej Voroncevič, Ruslan Pateev.Startna petorka Srbije: Marković, Bogdanović, Kalinić, Erceg i Raduljica.

Rusija je bolje otvorila utakmicu. Posle četiri minuta igre Baćuške su imale sedam poena prednosti (2:9). Naši momci su loše ušli u šut, promašili smo četiri vezana šuta za tri poena. Nakon ulaska Teodosića Srbija je zaigrala znatno bolje. Teo je sjajno razigravao saigrače i nakon trojke Simonovića naš tim dolazi do preokreta 13:9.

U nastavku prve deonice naš tim je igrao sjajno i u odbrani i u napadu. Poenima raspoloženog Simonovića i sjajnog Teodosića, izabranici selektora Đorđevića su došli do velike prednosti 27:12.

Najefikasniji u našem timu posle prvih deset minuta igre bio je kapiten Teodosić sa 8 postignutih poena, dok je Simonović ubacio 5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track