Radonjić: Zvezdi će možda trebati još pojačanja
Foto: Dado Đilas

Povrede prave probleme

Radonjić: Zvezdi će možda trebati još pojačanja

Košarka -
Imamo neke ideje, ali nisu najbolje okolnosti da se vuku ishitreni potezi, kaže trener Crvene zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić sumirao je utiske o pripremama ekipe, prelaznom roku i igračkom kadru pred početak sezone."Prelazni rok je doneo mnogo i dolazaka i odlazaka. Naša želja je da napravimo tim koji će moći da igra dobro noseći opterećenje rezultat prošle sezone i opterećenje dresa Crvene zvezde. Dovodili smo igrače da napravimo tim koji će moći da odgovori svim zadacima. Pripreme smo radili u karakterističnim okolnostima, povrede Tejića i Cirbesa, dolazak igrača kasnije i pokušali smo da uradimo sve da budemo spremni", rekao je Radonjić, i dodao:

"Sada nas ima u očekivanom broju. U narednom periodu drugačije moramo da planiramo, na turniru u Zadru i pripremni rezultati nam nisu bitni, pogotovo jer treba da podignemo fizički i taktički stepen spremnosti igrača. Sezona nas čeka 1. oktobra, nadam se makar sa jednim treningom u kompletnom sastavu".

Neće biti laganog ritma, odmah će se ući u evroligaške izazove uz mečeve na Jadranu.

"Pet mečeva za 11 dana maltene bez treninga nas čeka na početku sezone, a onda od 15. oktobra i Evroliga. U ABA ligi ista želja kao prošle sezone, Cedevita je još jača nego prošle sezone, a u Evroligi je prvi utisak i danas, nismo imali sreće na žrebu. Dobili smo najtežu grupu, timovi su se dodatno pojačali, nisu tu samo Real i Fenerbahče. Bajern je mnogo jači, pa Himki, i Strazbur je dobar. Daćemo maksimum u svakom duelu i nadam se da će to dovesti do dobrih stvari i ispunjenja ciljeva", poručio je Radonjić, koji razmatra dodatno pojačavanje.

"Imamo neke ideje, ali nisu najbolje okolnosti da se vuku ishitreni potezi, nadam se da ćemo imati još jasniju sliku da li nam je potrebno neko pojačanje ili ne.Najbolje izdanje nije moguće na startu sezone, ali to ne znači da ćemo vući neke poteze na osnovu tih parametara, već na osnovu želja i ideja, kao i tržišta, ako možemo da dovedemo nekog igrača da nam pomogne", rekao je trener Zvezde.

Što se povreda tiče, Maik Cirbes je Eurobasket propustio, bio je sa reprezentacijom kao podrška, posle eliminacije pridružio se šampionima Srbije.

"Cirbes je počeo sa trčanjem, ne znamo da li će biti spreman za start. Tompson je sedam-osam dana van treninga, videćemo da li će moći da počne sezonu. Dangubić je pod temperaturom i nije trenirao u nedelju. Stalno nam se dešavaju te slične stvari. Za sada svi igrači ostaju sa nama, videćemo da li će neko otići u FMP. To neće zavisiti od pojačanja", rekao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track