MUTA NIKOLIĆ IZ BOLNICE: Dali su mi infuziju, dobro sam
Foto: Dado Đilas

Oporavlja se

MUTA NIKOLIĆ IZ BOLNICE: Dali su mi infuziju, dobro sam

Košarka -
Jeste, pozlilo mi je, mutilo mi se u glavi, ali sada sam dobro. Izgleda da sam preumoran, sve ovo je bilo mnogo stresno, ali takav je naš trenerski posao, kaže za Kurir pomoćni trener naše reprezentacije

Pomoćnom treneru košarkaške reprezentacije Srbije Miroslavu Muti Nikoliću pozlilo je u utorak ujutru i odmah je prevezen na VMA.

Popularni Muta podvrgnut je ispitivanjima, primio je infuziju, što je popravilo njegovo stanje.

Očigledno da su uzbuđenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj bila veliko opterećenje čak i za Nikolića, koji je, kad je košarka u pitanju, mnogo toga preturio preko glave. Izgleda da je poraz od Litvanije bio okidač...

- Ma ne znam, možda. Ta jedna lopta... - priča za Kurir Miroslav Nikolić dok je bio na ispitivanju u VMA i dodaje:

- Jeste, pozlilo mi je, mutilo mi se u glavi, ali sad sam dobro. Izgleda da sam premoren, sve ovo bilo je mnogo stresno, ali takav je naš trenerski posao.

- Dali su mi infuziju, bio sam na ispitivanjima, videćemo...Miroslavu Nikoliću urađen je skener glave, dao je i uzorak krvi, a rezultati će biti uskoro poznati. On je inače na Svetskom prvenstvu u Španiji razveseljavao celu naciju duhovitim opaskama, posebno onom čuvenom „Šta se čudite, sve je ovo normalno“, a sad ga je sustigao ogroman stres koji je preživljavao u Francuskoj.Zato smo ga na kraju i upitali da li su i ove stvari normalne.

- Pa normalno je, naravno. Sve je to normalno. Sve to ide uz ovu profesiju.

Adrenalinski udar

NEUROLOG: TO JE OČEKIVANONeurolog Gorica Ðokić kaže da su svi adrenalinski poslovi štetni po zdravlje, pa tako i trenerski.- Posle tako velikog adrenalinskog udara, kad koncentracija mora da bude na najvišem nivou, čovek se oseća kao izduvan balon. Pod opterećenjem su razni sistemi, skače pritisak, srce kuca brže, tako da je očekivano da se ovo desi. Međutim, tome nisu podložni samo sportski treneri nego svi koji se bave adrenalinskim poslovima - rekla je dr Ðokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track