PEKOVIĆ PROZVAO NOVOG SAIGRAČA: Bjelice, nabaci mišiće da te ne oduvaju!
Foto: AP

Peckanje srpskih igrača u Minesoti

PEKOVIĆ PROZVAO NOVOG SAIGRAČA: Bjelice, nabaci mišiće da te ne oduvaju!

Košarka -
Sjajno je što nas je pojačao, ali moraće da ide u teretanu i dobije na masi, savetuje Nikola Peković našeg reprezentativca

Nemanji Bjelici neće biti nimalo lako da se bori protiv snažnih NBA igrača, a njegov saigrač u Minesoti Nikola Peković odmah ga je savetovao da nabaci mišiće!Iako je reprezentativac Srbije tokom karijere mnogo fizički napredovao, od mršavka postao „četvorka“, koja se ravnopravno nosi sa većinom igrača iz Evrolige, za NBA to nije dovoljno. Bar tako smatra Pekmen, jedan od najjačih centara koji je nastupao u našim klubovima. Zato mu treba verovati.Startni centar „Vukova“ oduševljen je činjenicom što Srbin dolazi u njegov tim, pa mu je dao prijateljski savet.- Sjajno je što nas je pojačao. Reč je o igraču koji može da bude koristan na više pozicija. Ipak, neke stvari mora da popravi. Tu pre svega mislim na kilažu. Mora da nabaci masu. Ali za to je tu teretana. Ovde se ništa ne prepušta slučaju - rekao je Peković, a na pitanje da li je igrao s njim, uz smeh je odgovorio:- Ne, igrao sam protiv njega i nije mi bilo lako.

Bjelica 2010. - 88kg, Foto: Saša Pavlić
Bjelica 2010. - 88kg, Foto: Saša Pavlić

Bjelica 2015. - 106kg, Foto: Dado Đilas
Bjelica 2015. - 106kg, Foto: Dado Đilas

Nemanju sada očekuju ogromne promene jer NBA funkcioniše potpuno drugačije u odnosu na evropske klubove.- Ma on je sada u standarnom ludilu zbog stana, broja telefona... - otkrio je Nikola Peković, koji će zbog povrede propustiti prvi mesec takmičenja.Bjelica je treći Evropljanin u ekipi. Pored Pekovića, dres Timbervolfsa nose Španac Riki Rubio i Hrvat Damjan Rudež. O nekadašnjem ljutom rivalu iz „večitih derbija“ ima samo reči hvale:- Nikola je najbolji centar Evrope, sjajna osoba. Prezadovoljan sam što sam došao u klub u kome je on.

Bjelica: Biću Garnetov saigrač...Vauuu!Nemanja je najviše impresioniran činjenicom što je saigrač legendarnog Kevina Garneta. Popularni Kej Dži bio je na vrhuncu karijere kada je Bjelica postajao profesionalac.- Ne mogu da verujem da ću igrati s njim. Naučiću mnogo od Kevina, ispunio mi se san - bio je iskren srpski reprezentativac, koji je izabrao broj 88.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track