DABL - DABL SANJE MANDIĆ: Košarkašice Radivoja Koraća slavile u Sloveniji
Foto: ŽKK Radivoj Korać

Regionalna liga

DABL - DABL SANJE MANDIĆ: Košarkašice Radivoja Koraća slavile u Sloveniji

Košarka -
Košarkašice srpskog šampiona zabeležile su dugi trijumf u regionalnoj ligi, pošto su na neugodnom gostovanju u Kranjskoj Gori savladale ekipu Triglava 72:61

KRANJSKA GORA - Košarkašice Radivoja Koraća zabeležile su dugi trijumf u regionalnoj ligi, pošto su na neugodnom gostovanju u Kranjskoj Gori savladale ekipu Triglava rezultatom 72:61 (23:16, 17:8, 21:17, 11:20).

Najzaslužnija za pobedu Žućkovih naslednica bila je Sanja Mandić. Mlada reprezentativka Srbije bila je nerešiva enigma za odbranu domaćeg tima. Meč je završila sa dabl-dabl učinkom: 22 poena, 10 asistencija, sedam skokova (34 indeksna poena).Odličnu partiju pružila je i iskusna Nataša Bučevac, koja je zabeležila 20 poena, a dvocifren učinak na meču imala je i Andrijana Vasović sa 18 postignutih poena.

Domaćin je bio ravnopravan protivnik sve do finiša prve deonice, kada Korać pravi seriju 7:0 za prvu osetniju prednost na meču 21:12.

Zahvaljujući sjajno raspoloženoj Sanji Mandić prednost gošći je rasla iz minuta u minut, pa su izabranice trenera Miloša Pavlovića na odmor otišle sa +16 (40:24).

Na startu drugog poluvremena Triglav je iskoristio pad u igri košarkašica Koraća i u jednom momentu prišao na -8 (46:38). Međutim, u nastavku je usledila furiozna serija Beograđanki, koje zahvaljujući trojkama Andrijane Vasović i Sanje Mandić u finišu treće četvrtine dolaze do više nego ubedljive prednosti 61:41.

U poslednjoj deonici Korać je uspeo da sačuva prednost i rutinski privede meč kraju.

U trećem kolu Međunarodne ženske regionalne lige ekipa Radivaja Koraća na svom terenu igra protiv šampiona Hrvatske - Medvešćaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track