ZVEZDINI PROMAŠAJI: Bacili milion evra za škart od stranaca!
Foto: Fonet

Klinci ginu za dres, a zvezde tima očajne

ZVEZDINI PROMAŠAJI: Bacili milion evra za škart od stranaca!

Košarka -
Vlade Đurović smatra da upravo stranci moraju da spreče debakl kakav je Crvena zvezda doživela u Madridu

Katastrofalan poraz, a pre svega igra koju su košarkaši Crvene zvezde prikazali u duelu s madridskim Realom, zabrinuli su sve pristalice crveno-belih.Nije strašno izgubiti od šampiona Evrope Reala, ali 46 poena razlike, koliko je bilo u trećoj četvrtini, pa i konačnih 98:71, govore da je Zvezdina španska avantura bila blamaža.Ono što najviše brine jeste užasan odnos stranaca prema crveno-belom dresu, odnosno očigledno nezalaganje na terenu, za razliku od mladih srpskih igrača, koji su ginuli za svaku loptu. Pretpostavlja se da će Skorcijanitis, Mekel i Tompson Zvezdu, zajedno s premijama, koštati milion evra, dok se za mlade Simanića, Gudurića i Rebića verovatno izdvaja deset puta manje!

Košarkaški stručnjak Vlade Đurović analizirao je pojedinačni učinak stranaca u Zvezdi.- Skorcijanitis ne može da zameni Marjanovića! On je tu zbog atraktivnosti. Takav je ceo život, ima uspone i padove. Mnogo je klubova promenio, što govori da vlasnici nisu bili zadovoljni njegovim učinkom. Da jesu, zadržali bi ga. U godinama je, nije više eksplozivan. Nije čudno što je Cirbes najbolji kad mu je Skorcijanitis konkurencija. Bila je ideja da Nemac bude zamena Grku, ali to nije moguće. Obrnuta je situacija - prvi je komentar Đurovića, koji je zatim pričao i o ostalim igračima.- Meni se Mekel sviđa. Činjenica je da nije bio dobar protiv Reala, jednostavno se uklopio u sivilo. Tompson od početka izgleda uplašeno i izgubljeno. Vidi mu se strah i po izrazu lica i po govoru tela. A stranci bi trebalo da prave razliku. Kad Lazić ili Jović podbace, stranci bi trebalo da budu tu, a kad oni podbacuju, onda se mora nešto menjati. Videli smo i dve svetle tačke, Simanića i Gudurića, koga pratim još odranije i mislim da će biti veoma dobar.

Zvezda optužuje menadžeraSAVIĆ NAM OTEO IGRAČACrvena zvezda oštro je osudila presudu FIBA po kojoj italijanski klub Orlandina za mladog talentovanog košarkaša crveno-belih Vojislava Stojanovića treba da plati obeštećenje od samo 29.000 evra.Zvezda za, kako kaže, otimačinu Stojanovića optužuje menadžera Zorana Savića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track