URNEBESNO: Košarkaš Mege izbačen iz tima zato što je najstariji
Foto: Saša Pavlić

Pravac Istanbul

URNEBESNO: Košarkaš Mege izbačen iz tima zato što je najstariji

Košarka -
Makedonski košarkaš Predrag Samardžiski napustio je Mega Leks kako bi prešao u turski Bujukčekmeče.

Odlazak Samardžiskog najavljen je na "Tviteru" prvog čoveka Mega Leksa Miška Ražnatovića. On je u svom stilu, kako je već navikao pratioce na društvenim mrežama, šaljivo i zagonetno obavestio javnost o čemu se radu.

"Imajući u vidu ozbiljno remećenje timskog starosnog proseka, KK Mega Leks je udaljio iz tima Predraga Samardžiskog" napisao je Ražnatović aludirajući na 29 godina makedonskog centra.

Zatim je pojasnio da Samardžiski odlazi u redove novog turskog prvoligaša Bujukčekmečea.

"Igrač je udaljen u pravcu Istanbula, novog turskog prvoligaša Buyukcekmece! Udaljenje stupa na snagu u sredu, 11. 11. u jutarnjim časovima" dodao je Ražnatović.

To znači da je Dejan Milojević ostao bez važnog igrača koji je od početka ABA lige prosečno beležio 10,6 poena i 6,6 asistencija po utakmici.

"Vreme koje sam proveo u Megi je jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri. Atmsofera je bila fantastična, imao sam sjajan odnos sa trenerom i saigračima i moram da istaknem da u Megi vladaju izuzetno zdravi odnosi. Zato moram da kažem da sam u isto vreme srećan, ali i pomalo tužan što odlazim. Srećan, jer sam našao dobar inostrani angažman, a tužan jer napuštam sjajan tim kakav je Mega Leks", rekao je Samardžiski posle poslednjeg treninga sa starom ekipom i dodao:

"To što sam imao otvoren ugovor ni na koji način nije uticalo na moje igre. Davao sam sve od sebe, igrao za tim svim srcem i tako pristupao svakoj utakmici jer su takav pristup imali i svi ostali igrači. Kao najisuksuniji u ekipi sam se trudio da dam primer momcima i da kada najpotrebnije povučem najviše. Verujem da sam u tome i uspeo".

Samardžiski je u značajnoj meri pomogao mladom timu Dejana Milojevića da u prvih devet kola regionalnog takmičenja upiše čak šest pobeda i bude na deobi trećeg mesta.

"Veoma sam zahvalan Dejanu Milojeviću na fanstastičnom radu koji mi je pružio za ova dva meseca. Za to kratko vreme sam značajno podigao svoju igru i došao do nivoa koji nikada pre nisam dosegao u svojoj karijeri. Dejan zaista ima poseban pristup igračima i specifičan način treninga. Apsolutnoi razume košarku pošto je bio igrač. Siguran sam da sam ja samo jedan od košarkaša u nizu koji će mu biti večno zahvalni zbog vrhunskog rada i tretmana. Voleo bih tokom leta da sa njim individualno treniram jer je to neprocenjivo i nadam se da će mi se ta želja ispuniti", konstatovao je Samardžiski i na kraju poručio:

"Mega mi je prirasla srcu i nastaviću da je pratim. Želim joj sve najbolje u daljoj borbi za plej-of. Ova ekipa je pokazala karakter iako je sačinjena od veoma mladih momaka i verujem da će uspeti da izbori plasman među četiri najbolje u ABA ligi što bi bio pravi podvig".

Odlaskom makedanskog reprezentativca najstariji igrač u redovima Mege u nastavku sezone biće 22-godišnji Danilo Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track