(VIDEO, FOTO) SRPSKA HEROINA: Cela planeta se klanja Nataši Kovačević!

Jača od sudbine

(VIDEO, FOTO) SRPSKA HEROINA: Cela planeta se klanja Nataši Kovačević!

Košarka -
Najpoznatiji svetski mediji preneli su vest da se srpska košarkašica Nataša Kovačević vratila na teren samo dve godine nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila nogu

Nataša je za Crvenu zvezdu odigrala prvu zvaničnu utakmicu nakon stravične nesreće i tako postala prva košarkašica u čitavoj Evropi koja sa specijalnom protezom igra profesionalnu košarku.

Ceo svet se divi hrabroj srpskoj košarkašici, očarani su snagom njene nepokolebljive volje. Svi ugledni svetski mediji preneli su vest o njenom trijumfalnom povratku na košarkaški teren.

Singapurska televizija "Super sport" emitovala je prilog o hrabroj srpskoj košarkašici.

Nataša je odigrala 16 minuta u pobedi Zvezde nad Studentom iz Niša, u šestom kolu Ženske lige Srbije. Postigla je pet poena, uz tri skoka, tri osvojene lopte i jednu asistenciju. Nataša je šutirala 1/5 sa linije slobodnih bacanja, 2/4 za dva i 0/2 za tri poena.

Podsetimo, Nataša Kovačević je 7. septembra 2013. doživela tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, a srpska košarkašica je tada igrala za Đer.Autobus u kojem su na prijateljski meč putovale košarkašice Đera, među kojima i dve srpkinje Nataša Kovačević i Milica Ivanović, skrenuo je s puta kako bi izbegao direktan sudar s kolima koja su prešla na njihovu stranu. Ivanovićeva je prošla sa lakšim povredama, a lekari su morali Nataši Kovančević da amputiraju levu nogu ispod kolena.Nataša nastupa sa specijalnom protezom u čijoj nabavci su učestvovali FIBA Evropa, Francuska košarkaška federacija, njen predsednik Žan-Pjer Siuta, zajedno sa našim savezom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track