(VIDEO) OPČINIO AMERE: Bjelica na četvrtom mestu u trci za NBA rukija sezone!
Foto: Profimedia

Juri nagradu

(VIDEO) OPČINIO AMERE: Bjelica na četvrtom mestu u trci za NBA rukija sezone!

Košarka -
Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica našao se ove nedelje na visokom četvrtom mestu u trci za najboljeg rukija NBA sezone.

U trci za ovom prestižnom nagradom vodi Karl Entoni-Tauns, prvi pik i Nemanjin saigrač iz Minesote.Evo šta američke kolege kažu o igri Nemanje Bjelice, jednog od najprijatnijih iznenađenja NBA lige.

"Najveće otkrovenje među rukijima u mladoj sezoni jeste 27-godišnji košarkaš koji je bio poznat u NBA krugovima i pre nego što je zakoračio u ligu, budući da je imao mnogo uspeha u evropskim klubovima" piše nba.com.

"Ipak, nije se očekivalo da će momentalno ostvariti ovakav uticaj na igru NBA tima. Bjelica, je peti strelac među rukijima koji su igrali više od jednom, treći je skakač, peti po broju minuta na terenu i sa sjajnim procentima šuta – navodi nba.com

"Ovaj momak sa visinom od 209 centimetara može da skače, igra krilnog centra, ali i poseduje sjajan dribling i meku ruku u šutu za tri poena" objašnjava zvaničan sajt NBA lige.Sjajni krilni centar Minesote prosečno na terenu provodi oko 30 minuta, preciznije 28.7 po meču. Za to vreme vladajući MVP Evrolige prosečno beleži po 8.9 poena uz 7.4 skoka i 3.0 asistencije po meču, uz odličan procenat šuta iz igre od 50 odsto te tek za nijansu lošijih 44% u šutu za tri poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track