SESTRE DABOVIĆ: Čast je igrati za Srbiju pred navijačima, koji odvajaju vreme da nas podrže
Foto: Kurir Sport

Evrobasket za košarkašice

SESTRE DABOVIĆ: Čast je igrati za Srbiju pred navijačima, koji odvajaju vreme da nas podrže

Košarka -
Košarkašice Srbije, aktuelne šampionke Evrope, okupljaju se u ponedeljak u Beogradu kada počinju pripreme za kvalifikacije za Evrobasket 2017. godine, a prvi meč igraju protiv selekcije Nemačke u subotu 21. novembra od 19 časova u dvorani Pionir.

To će biti prva prilika da beogradska publika gleda šampionke Evrope uživo još od velikog trijumfa u Budimpešti i reprezentativka Ana Dabović očekuje veliku podršku publike. "Želim da se zahvalim na dosadašnjoj podršci i pozivam navijače da dođu i da uživaju zajedno sa nama. Ne govori se bez razloga da je publika šesti igrač. Sigurna sam da bi u punom Pioniru mogle da namučimo i Amerikanke.

Zbog toga se nadam da će publika doći u velikom broju da nas podrži, i da ćemo na pravi način započeti pripreme za Evrobasket i Olimpijske igre", rekla je Dabovićeva za sajt KSS.

Najkorisnija igračica minulog Evropskog prvenstva, istakla je da se posebno raduje i ponovnom susretu sa saigračicama.

"Zaista jedva čekam ovu utakmicu. Ne volim kada u klubu treba da igram protiv njih, jedino da igram sa njima, tako je mnogo lepše", zaključila je Dabovićeva.

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović, takođe je izrazila veliku radost zbog ponovnog okupljanja šampionskog tima, kao i prilike da se igra pred beogradskom publikom.

"Od utakmice protiv Nemačke kao i uvek očekujem da devojke daju sve od sebe i ostave srce na terenu. Presrećna sam što ćemo se opet okupiti. Sve jedva čekamo da zaigramo i veoma smo uzbuđene. To što igramo u Srbiji čini me ponosnom i posebnom, jer igramo pred svojom publikom, porodicom i prijateljima. Nema lepšeg osećaja.To za mene nisu samo fanovi ili navijaci, to su ljudi, deca, dečaci i devojčice koje ja volim i poštujem. Oni odvajaju vreme za nas i pružaju nam podršku svaki dan. Želim da ih vidim u što većem broju, jer su oni naš vetar u leđa svih ovih godina", zaključila je Milica Dabović. Izabranice selektorke Marine Maljković meč protiv Nemačke odigraće u subotu 21. novembra u hali Pionir, od 19 sati uz besplatan ulaz. Posle duela sa Nemačkom, Srbiju četiri dana kasnije očekuje gostovanje Luksemburgu. Nakon toga, u februaru, srpske košarkašice gostuju Ukrajini i Nemačkoj, da bi u novembru naredne godine dočekale Luksemburg u Pioniru i Ukrajinu u niškom Čairu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track