RADONJIĆ: Strazbur je ozbiljan tim, želimo da budemo konkurentni!
Foto: KK Crvena Zvezda

Najava meča

RADONJIĆ: Strazbur je ozbiljan tim, želimo da budemo konkurentni!

Košarka -
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas uoči utakmice protiv Strazbura u Evroligi da je francuski predstavnik ozbiljan kandidat za plasman u TOP16 fazu, iako se tako nije činilo pre početka takmičenja

Crveno-beli otputovali su danas za Strazbur, do kojeg će doći letom preko Štutgarta i odraditi dva treninga pre meča.

"Pre početka takmičenja u Evroligi, Strazbur je analiziran kao neko ko u ovoj grupi treba da bude samo učesnik. Mi smo prvi meč odigrali dobro, čak i odlično, nadigrali smo ih u potpunosti. Međutim, nakon toga Strazbur je pokazao da se radi o ozbiljnom timu koji ima ozbiljan kvalitet, i koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako", rekao je Radonjić.

Radonjić ističe da je Strazbur u boljoj situaciji od Crvene zvezde, iako imaju isti skor posle prvog dela 2-3.

"Sada su ozbiljni kandidati za TOP 16 fazu, u dobrom su trenutku i boljoj poziciji od nas u smislu da nisu igrali prvenstvenu utakmicu tokom vikenda. Potpuno spremni i odmorni dočekuju duel, što kod nas nije slucaj. Želimo da odigramo dobru utakmicu, budemo konkurentni i na prvom mestu kompletniji. U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem u kolikoj meri ćemo moći da racunamo na kapitena Branka Lazica".

Crvena zvezda je prvi meč u Beogradu ubedljivo slavila nad Strazburom (81:59), ali prema mišljenju Branka Lazića mnoge stvari su se od tada promenile.

"I tada, a i sada, dočekujemo meč sa njima posle poraza u ABA ligi. Pokazali su se kao jaka ekipa na svom terenu i sigurno je da nas očekuje težak mec, ali pokušaćemo da pobedimo u Fracuskoj i napravimo krupan korak ka TOP 16 fazi. Počeo sam da treniram sa ekipom, nadam se da ću moći da pomognem ekipi u punoj meri", rekao je Lazić.

Centar Maik Cirbes dodao je da očekuje jako tešku utakmicu protiv vicešampiona Francuske.

"Strazbur je pobedio Real prošle nedelje i Fernerbahče na premijeri. Prva utakmica nije merilo za ovo što nas očekuje u Franucuskoj. Jesmo pobedili ubedljivo, ali sada smo gosti i to je najveća razlika. Svaki tim je bolji na svom parketu, posebno kada imate takvu atmosferu i navijače koji vam daju dodatnu energiju", kazao je nemački košarkaš.

Utakmica 6. kola Evrolige između Strazbura i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.45 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track