MEGA PRVA U ABA LIGI: Velika pobeda u Ljubljani
Foto: Mega Leks

Više nije iznenađenje

MEGA PRVA U ABA LIGI: Velika pobeda u Ljubljani

Košarka -
Košarkaši Mega Leksa nastavili su sa odličnim igrama u ABA ligi. Najmlađi tim regionalnog takmičenja sa prosekom od samo 19,6 godina, iz utakmice u utakmicu opravdava epitet najprijatnijeg iznenađenja iako ekipu od početka sezone prate brojni pehovi sa povredama. Izabranici trenera Dejana Milojevića savladali su Olimpiju 99:89 i pored činjenice da su u meču u Ljubljani bili oslabljeni neigranjem Ognjena Jaramaza i Radovana Đokovića, kao i od ranije odsutnog Radeta Zagorca.

Međutim, i u ovoj teškoj situaciji trener Dejan Milojević imao je spreman odgovor. Najveći teret u trijumfu izneli su maestralni Timoti Luvavu-Kabaro sa 22 poena (od čega 14 u poslednjoj deonici), Nikola Ivanović koji je ubacio 19 i Danilo Nikolić sa dabl-dabl učinkom (17 poena, 11 skokova). Uloga džokera u Stožicama pripala je 19-godišnjem Stefanu Simiću koji je sjajno zamenio povređenog Jaramaza i za 10 minuta na parketu upisao je 11 poena, šutirajući bez promašaja iz igre (4-4 za dva i 1-1 za tri poena).

"Dočekao sam svoju šansu i verujem da sam pomogao timu da zabeleži veoma značajnu pobedu. Svi vredno radimo na treninzima i strpljivo čekamo priliku znajući da će ona kad tad doći jer je Mega klub koji mnogo ulaže i veruje u mlade igrače. Ono što je najvažnije je da takav koncept daje rezultate, ekipa pobeđuje, rastemo iz meča u meč pa je shodno tome i atmosfera u timu sjajna",kaže Simić koji je utakmicu u Ljubljani prvi put počeo kao starter:

"Osećao sam mali pritisak, ali samo dok utakmica nije počela. A, onda je sve odjednom nestalo. Saigrači i trener su mi ulili sigurnost i lepo sam se osećao na terenu. Uživanje je igrati u ekipi gde svi stalno bodrimo jedni druge. Nismo se uplašili ni kada smo bili u zaostatku od 11 poena. To nam je bio samo veći motiv da zaigramo agresivnije i da uložimo još više energije kako bismo napravili preokret. U tome smo uspeli, igrali smo jako dobro i zasluženo smo slavili", konstatovao je Simić koji sa velikim uspehom na dvojnu registraciju igra i u redovima drugoligaša Srema gde stiče preko potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

U duelu sa Olimpijom u dresu Mege debitovao je Alfa Kaba koji je zbog povrede odsustvovao mesec i po dana:

"Mislim da sam dobro odigrao meč s obzirom na dugu pauzu koju sam imao. Nisam postigao mnogo poena, ali sam se trudio da u odbrani i skoku ispunim ono što je trener od mene tražio. Očekujem da ću podizati formu kako vreme bude odmicalo jer zaista odlično treniramo", ističe Kaba.

Mega je nakon pobede nad Olimpijom ponovo prenoćila na prvom mestu ABA lige, a trijumf u Ljubljani bio je osmi u regionalnom takmičenju od početka:

"Još kada smo krenuli sa treninzima na početku priprema verovao sam da ovaj mladi tim može mnogo toga. Ipak, u nekom trenutku sam pomislio da ćemo zbog brojnih povreda imati poteškoća. Ipak, uspevamo da prebrodimo sve to tako da sam presrećan zbog rezultata i naših igara koje smo ostvarili do sada", rekao je Kaba i potom se još jednom osvrnuo na meč u Ljubljani:

"Iako smo primili 89 poena, naša odbrana je bila na zavidnom nivou. Držali smo visak ritam, bili agresivni tokom svih 40 minuta i to nam je donelo rezultat. Timi Luvavu je ponovo bio sjajan u poslednjoj četvrtini, a njegove dve uzastopne trojke donele su nam osetniju prednost i dale preko potrebno samopouzdanje u završnici. Ceo tim je disao kao jedan, a još jednom smo kao grupa uspeli da nadomestimo izostanak nekoliko igrača što predstavlja još jednu našu pobedu", zaključio je Kaba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track