MARINA MALJKOVIĆ: Pun Pionir nam ne izbija iz glave!
Foto: KSS

Pod utiskom veličanstvene atmosfere

MARINA MALJKOVIĆ: Pun Pionir nam ne izbija iz glave!

Košarka -
Košarkašice Srbije otputovale su u Luksemburg, gde ih u sredu 25. novembra, od 19.00 časova očekuje drugi meč kvalifikacija grupe D za plasman na Eurobasket 2017

Srbija je u prvom meču kvalifikacija slavila u prepunom „Pioniru“ protiv Nemačke – 100:57 i selektorka Marina

Maljković kaže da su svi u reprezentaciji još pod utiskom veličanstvene atmosfere sa utakmice.

"Utisak iz „Pionira“ nam još ne izbija iz glave. Pre svega, želim da se zahvalim najmlađima, svim gledaocima i trenerima klubova iz regiona koji su organizovali dolazak dece i njihovo sjajno ponašanje na tribinama, što nam je samo pokazalo sa koliko su energije ušli u čitavu priču. Još jednom bih htela da se u ime celog tima, a i u svoje ime zahvalim Košarkaškom savezu Srbije, a posebno ženskom sektoru na čelu sa Anom Joković, što su organizovali događaj na vrhunskom nivou. Svaka osoba koja radi u Savezu je imala doprinos da ovaj događaj bude pun pogodak", kaže Maljkovićeva.

Selektorka je rekla da će protiv Luksemburga priliku da dobiju one igračice koje su do sada imale nešto manju minutažu.

"Što se tiče Luksemburga, imam informacije o ekipi. Pogledaćemo još neke snimke, ali smo maksimalno fokusirane na nas i našu igru. Biće ovo prilika da jasno definišemo neke stvari, da pojedine igračice potvrde liderske pozicije i da tako povedu mlađe. Evidentno je da će igračice koje su do sada imale manju minutažu dobiti na ovoj utakmici veću šansu. Moraće dobro da se potrude da me ubede da ih pozovem i u februaru, jer neka nova lica čekaju svoju priliku. Reprezentativna selekcija je surova, a posebno sada kada više nemamo samo jedno okupljanje godišnje, nego imamo akcije na svaka dva meseca", rekla je Maljkovićeva.

Ona kaže da će duel sa Luksemburgom propustiti nekoliko standardnih prvotimki.

"U sastavu u Luksemburgu neće biti kapitena Milice Dabović, koja je na definitivnom lečenju prsta do potpunog izlečenja. Ana Dabović je dobila zasluženi odmor, a u Beogradu je ostala i Dajana Butulija, koja se oporavlja posle operacije slepog creva", rekla je Maljkovićeva.

Jelena Milovanović je rekla da će zadatak njenih saigračica i nje biti da protiv Luksemburga prikažu istu igru kao protiv Nemačke.

"Svi nam govore da je Luksemburg lak protivnik, ali ja nikada nisam igrala protiv njih, tako da ih ne poznajem. Igramo na strani, sumnjam da će biti jednostavno, ali mi smo spremne da pružimo igru kao u subotu protiv Nemačke, jer ako bude tako neće biti nikakvih problema. Nadam se da ćemo sa 2-0 završiti ovu prvu seriju", zaključila je Milovanovićeva.

Posle Luksemburga, Srbija nastavlja kvalifikacije u februaru naredne godine, kada gostuje Nemačkoj i Ukrajini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track