Marko Gudurić za jaču Zvezdu!
Foto: Tanjug

Tandem Crveno-beli ne mogu bez svog podmlatka u Evroligi

Marko Gudurić za jaču Zvezdu!

Košarka -
O njemu se priča mladi levoruki bek, ponikao u školi kluba sa Malog Kalemegdana, bio faktor iznenađenja u velikoj pobedi nad aktuelnim prvakom Evrope, Realom iz Madrida

Crveno-beli ne mogu bez poena Majka Cirbesa i Kvinsija Milera, ali pobede u Evroligi Zvezdi donose njena deca.Tako je bilo protiv Bajerna u Minhenu, tako i u Beogradu protiv Real Madrida, gde su ključne koševe davali Marko Gudurić i Nikola Rebić. Ovaj tandem zabeležio je ukupno 13 poena, od čega 11 u poslednjih osam minuta utakmice, od Realovog vođstva sa 70:68.Preokret je najavila Gudurićeva trojka, na koju se nadovezala Rebićeva i već je moglo lakše da se diše, da bi završnica kasnije bila začinjena spektakularnim zakucavanjem levorukog momka iz Priboja.Kucanje- Namestilo se tako, to su akcije koje svaki dan uvežbavam na treningu. Dobio sam pas u pravom trenutku od Milera i onda sam otišao do kraja na to zakucavanje. Trojku sam šutirao jer je neko morao da završi tu akciju - rekao je Gudurić.Radost zbog koševa i dobrih poteza usledila je na kraju, kad se sve završilo:- Trčiš nazad u odbranu i ne razmišljaš o prethodnoj akciji u kojoj si zakucao ili dao trojku. Nemaš vremena da se raduješ, ali zato je lepo setiti se tih trenutaka u hali kad se sve završi.Čekaju CibonuCrveno-beli sutra u 21 čas dočekuju Cibonu s ciljem da prekinu niz poraza u ABA ligi koji su usledili nakon pobeda u Evroligi. Olimpija je slavila u Pioniru posle trijumfa nad Strazburom, dok ih je Igokea uhvatila opijene zadovoljstvom zbog pobede u Minhenu.

Poreklo Milerovog krznaOKAČIO BRADU SERHIJA RODRIGEZATvorac preokreta u meču sa Real Madridom Kvinsi Miler privukao je pažnju i fotkama na Instagramu sa zanimljivim modnim detaljem na zimskoj jakni. Njegov saigrač Vladimir Štimac upitao ga je nakon duela da li je zbog krzna na sebi morao da ubije lisicu, dok se u pitanju navijača „da li je na tebi brada Serhija Rodrigeza“ našao sažetak događaja na parketu Pionira u petak uveče.

Greška zvezdašaODALI POČAST PREŽIVELOM PILOTUNavijači Crvene zvezde napravili su grubu grešku opraštajući se od ruskog pilota poginulog u oborenom avionu nad Sirijom. Umesto od tragično nastradalog Olega Peškova, pristalice crveno-belih odale su počast preživelom Sergeju Rumjancevu. Ruski navijači su na Tviteru konstatovali da je reč o grešci, ali su svi istakli ideju i dobru nameru Delija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track