(VIDEO) BJELICA DOBAR: Siksersi konačno pobedili
Foto: Profimedia

(VIDEO) BJELICA DOBAR: Siksersi konačno pobedili

Košarka -
Protekle noći u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a veče je obeležila prva pobeda Filadelfije ove sezone, nad Los Anđeles Lejkersima sa 103:91.

Od srpskih košarkaša, na terenu se našao samo Nemanja Bjelica, čiji Minesota Timbervulvsi su poraženi od Orlando Medžika sa 93:96.

Bjelica je protekle noći na terenu proveo 24 minuta i za to vreme je upisao tri poena, osam skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Međutim, njegovi Vulvsi su doživeli deseti poraz ove sezone, pošto su se gosti iz Orlanda probudili u samom finišu utakmice i došli do četvrte pobede zaredom.

Nikola Vučević je bio najbolji kod Medžika sa 18 poena i 12 skokova, Endru Nikolson je dodao 14 poena i šest skokova, a Elfrid Pejton 14 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod Vulvsa, Endru Vigins je upisao 27 poena, dok je Kevin Martin utakmicu završio sa 16. Siksersi su prekinuli niz od 28 uzastopnih poraza koji je započet još prošle sezone, od kojih je 18 bilo iz ove. Domaći tim je odigrao najbolju utakmicu sezone, a Lejkersi predvođeni Kobijem Brajantom nisu imali rešenje za takvu igru, i to baš na njegovom poslednjem meču u Filadelfiji. Domaći tim je do prvenca predvodio Robert Kovingtona sa 23 poena i pet skokova, Džerami Grant je imao 14 poena i sedam skokova, dok je Nerlens Noel dodao isti broj poena, uz devet skokova. Kod Lejkersa, Brajant je utakmicu završio sa 20 poena i pet skokova, Džordan Klarkson je imao 19 poena i pet skokova, a Džulijus Rendl 12 poena i 11 skokova.

Rezultati utakmica:

Klivlend – Vašington 85:97Filadelfija – Los Anđeles 103:91Bruklin – Finiks 94:91Minesota – Orlando 93:96Nju Orleans – Memfis 104:113Portland – Dalas 112:115

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track