VITKOVAC: Znam da nerviramo navijače!
Foto: Saša Pavlić, Partizan, Čedomir Vitkovac, Košarka, Grobari, Aba Liga, Džamar

Pobeda Partizan pobegao s dna

VITKOVAC: Znam da nerviramo navijače!

Košarka -
Konačno zablistali iskusni Čedomir Vitkovac kaže da su tesne pobede (76:74) dobre za ovaj tim crno-belih. Plej Vilson srećan zbog svog 21 poena

Partizan se konačno odmakao s dna tabele. Posle pobede nad Olimpijom u Pioniru (76:74), petom u dosadašnjem delu ABA lige, crno-beli sada iza sebe imaju četiri tima.Junak meča pred Grobarima bio je Džamar Vilson. Amerikanac je najzad proradio i tako se spasao otkaza koji mu je pretio uoči utakmice zbog slabijih igara u prethodnom periodu.- Spremali smo se cele nedelje, trener je rekao da je trebalo da igramo snažnije. Rekao je da će odbrana biti važna, da moramo igrati intenzivnije jer su oni igrali pre dva dana i da, ako bi tako odigrali u odbrani, napad bi došao sam od sebe - rekao je Vilson.Upitan da prokomentariše svoju igru protiv ljubljanskog tima, plejmejker Partizana je ostao skroman.- Mislim da je bila solidna. Mogao sam kao plej da budem bolji lider kada su stvari postale teške. Kada budem igrao više sa ekipom i kada budem stekao bolju fizičku kondiciju, i to će doći - zaključio je Vilson.Jedan od boljih u ekipi crno-belih preksinoć je bio i Čedomir Vitkovac.- Ostvarili smo izuzetno važnu pobedu. Iako će zvučati čudno i možda iznervirati navijače zbog ovog što ću reći, ali moram da priznam da je za nas dobro da i na ovakav način dobijamo utakmice. Kroz ovakvu igru cela ekipa može samo da raste - istakao je Vitkovac, a preneo Mocart sport.Krilni centar crno-belih svestan je da je Partizanu ove sezone svaki meč sudbonosan.- Nama je svaka utakmica bitna, gde god da igramo i ko god da nam je rival. Nemamo pravo ni protiv koga da se opuštamo, niti da se predajemo - objasnio je on.Vitkovac je pohvalio saigrače, pre svih Džamara Vilsona, koji je ubacio 21 poen.- Vilson je dobar igrač, to je pokazao protiv Ljubljančana, a nadam se da će u istom stilu igrati i u nastavku sezone.

Sledeći rivalVITKOVAC: NA NOŽ S METALCEMUtakmica protiv Olimpije bila je prva od tri u nizu koje će crno-beli odigrati u Pioniru.- Čeka nas Metalac, siguran sam da će i ta utakmica biti „na nož“. Moramo tokom nedelje dobro da treniramo i da probamo da eliminišemo neke greške koje smo pravili protiv Olimpije - zaključio je Vitkovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track