VUJOŠEVIĆ: Zvezda će proći u Top 16 Evrolige i ja nisam srećan zbog toga
Foto: Saša Pavlić Kurir

Iskreni Dule

VUJOŠEVIĆ: Zvezda će proći u Top 16 Evrolige i ja nisam srećan zbog toga

Košarka -
Bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević optimista je po pitanju plasmana Crvene zvezde u Top 16 Evrolige, iako lično ne bi bio zadovoljan takvim ishodom.

Vujošević je, gostujući u emisiji "U obruču" prokomentarisao aktuelnu situaciju u srpdkoj košarci i dotakao se šansi večitog rivala koji u petak protiv Bajerna igra meč odluke za plasman u narednu fazu.

"Navijam za sve momke iz Partizana jer su bili korektni. Više su neplaćeni nego plaćeni, a ponašali su se pristojno. Tim se kompletirao za ABA ligu koja je slabija nego što je bila ranije. To je posledica loše finansijske situacije. Cedevita ima jak tim, ali teško nalaze energiju za dva takmičenja. Budućnost dobro gura, ali je slabija od Zvezde i Cedevite. Zvezda je u prednosti jer ima najbolji tim. Mislim da će ući i u TOP 16 u Evrope. Iako nisam preterano srećan zbog toga. Grupa u kojoj je Zvezda je stvarno jaka grupa. Nema apsolutnog favorita. Forma Zvezde, forma Bajerna, pun Pionir. Zaista bi bilo čudo da Zvezda ne prođe. To bi bio veliki uspeh. Ne toliko ući u TOP 16, koliko proći ovu grupu.", rekao je Vujošević.

Vujošević se osvrnuo još jednom na odlazak iz Partizana.

"Smenjen sam na ružan način, ali ne želim da iznosim prljav veš zbog Partizana. Ja sam na neki način više u Partizanu od svih. Moj život je na neki način posvećen tom klubu. Neki ljudi, ne iz Zvezde, već da tako kažem navijači Zvezde su smatrali da će oni funkcionisati lakše nego kada sam ja bio tu. Jedna od strategija trač majstora je bila da se napravi tim "neplaćenih" sa vrlo lošim i jeftinim timom i da me posle pet šest ubedljivih pobeda prirodno smene. Znao sam šta se dešava. Želeo sam da ne napravim moralno pogrešan potez. Ostavio sam prostora klubu da napravi rešenja. Pripreme su počele kasnije nego obično. Rekli su da nema para, nema kredibiliteta, jer klub ne isplaćuje obaveze. Atmosfera nije bila sjajna. Iz uprave su govorili igračima da će biti para kada ja odem. Tim je posle toga popunjavan u hodu. Nije moja ideja bila da Milutinov ode ove godine, a otišao je malo para i na način na koji njemu ne priliči. Želeo sam oko njega da napravim tim Partizana. Želeo sam da imamo tim da dobije Zvezdu ili koji će, kada se formira, kasnije doći do rezultata. Jednu od te dve strategije sam želeo", rekao je Duško Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track