Pirs vodio Boston do izjednačenja sa Atlantom
Foto: REUTERS

NBA

Pirs vodio Boston do izjednačenja sa Atlantom

Košarka -
Pored Pirsa, "dabl-dabl" učinak u redovima Bostona imao je i Kevin Garnet koji je, uz 15 koševa, 12 puta bio najviši u skoku. Ejveri Bredli je takođe bio "dvocifren" u pobedničkom timu sa 14 poena, ili dva više nego svi ostali "Kelti" zajedno

NJUJORK - Predvođen Polom Pirsom, koji je uz 36 poena imao i 14 skokova, Boston Seltiks je u drugoj utakmici četvrtfinala plej ofa Istočne konferencije Američke profesionalne košarkaške lige (NBA) savladao Atlantu kao gost sa 87:80 i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Pored Pirsa, "dabl-dabl" učinak u redovima Bostona imao je i Kevin Garnet koji je, uz 15 koševa, 12 puta bio najviši u skoku. Ejveri Bredli je takođe bio "dvocifren" u pobedničkom timu sa 14 poena, ili dva više nego svi ostali "Kelti" zajedno.

Jedan od njih bio je i Aleksandar Pavlović koji je ubacio četiri koša za 13 minuta.Pobedu kao gost ostvarila je i Filadelfija protiv Čikaga (109:92) i takođe izjednačila rezultat na 1:1. Izostanak Derika Rouza, za koga je sezona završena posle teže povrede ligamenata kolena u prvom meču, bila je nenadoknadiv hendikep za "bikove".

Njegovo neigranje toliko je bilo primetno u organizaciji igre, da su "Bulsi" jednostavno izgledali kao razbijena vojska.Ako se tome doda da je Luol Deng ubacio tek osam, Karlos Buzer devet, a Ričard Hamilton deset poena, jasno je zašto je Čikago izgubio sa 17 koševa razlike.

Filadelfija je posebno impresionirala u poslednjoj četvrtini koju je dobila sa 36:14! Fenomenalnu partiju pružio je Džru Holidej koji je, uz 26 koševa imao i šest asistencija.

Na "Zapadu" nije bilo iznenađenja. Lejkersi su poveli sa 2:0 u seriji protiv Denvera pošto su drugi meč dobili sa 104:100. Centralna figura susreta bio je Kobi Brajant sa 38 koševa. Sjajnog asistenta imao je u Endrjuu Bajnamu koji je utakmicu završio sa 27 poena i devet uhvaćenih lopti.Sa 25 koševa i sedam asistencija najistaknutiji pojedinac Denvera bio je Taj Loson.

Rezultati: ISTOČNA KONFERENCIJA:Atlanta - Boston 80:87 (1:1 u pobedama) Čikago - Filadelfija 92:109 (1:1) ZAPADNA KONFERENCIJA:L.A Lejkers - denver 104:100 (2:0)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track