San Antonio deklasirao Jutu

San Antonio deklasirao Jutu

Košarka -
Sa 19 poena, devet asistencija i četiri skoka, francuski reprezentativac Toni Parker predvodio je Sparse do ubedljivog trijumfa

NJUJORK - U drugoj utakmici plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros na svom terenu savladao Jutu sa 114:83 i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.Sa 19 poena, devet asistencija i četiri skoka, francuski reprezentativac Toni Parker predvodio je Sparse do ubedljivog trijumfa. Ništa manje bitnu ulogu imao je i Tim Dankan o čemu najbolje svedoči njegov novi "dabl-dabl" učinak: 12 koševa i 13 uhvaćenih lopti.Izuzetnu preciznost na ovom meču ispoljio je debitant u redovima San Antonija Kavi Leonard koji je postigao 17 poena, pogodivši šest puta iz sedam pokušaja.Među "džezerima" praktično nije bilo raspoloženog igrača. Najbolja ilustracija kompletnog sivila tima ogleda se u činjenici da su dvocifreni bili samo Džoš Hauard i Al Džeferson koji su ubacili po deset koševa.U drugoj utakmici Zapadne konferencije, odigranoj jutros, Memfis je savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 105:98 i izjednačio rezultat na 1:1.Rudi Gej sa 21, O Džej Mejo sa 20 i Majk Konli sa 19 poena bili su najzaslužniji za pobedu Memfisa, dok se u redovima protivnika istakao Kris Pol sa 29 koševa.Na Istoku Indijana je vratila brejk pošto je kao gost pobedila Orlando sa 97:74 i povela sa 2:1 u seriji.Tim iz Indijanapolisa do pobede su predvodili Roj Hibert sa 18 poena i devet uhvaćenih lopti i Džordž Hil koji je postigao 15 koševa. Na suprotnoj strani istakao se Glen Dejvis sa 22 poena.

Rezultati:ISTOČNA KONFERENCIJA:Orlando - Indijana 74:97 (1:2 u pobedama)ZAPADNA KONFERENCIJA:San Antonio - Juta 114:83 (2:0)Memfis - L.A. Klipers 105:98 (1:1)

http://www.youtube.com/watch?v=BUnAETLAEPM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track