BIVŠI LJUBIMAC GROBARA POTPISAO ZA ZVEZDU: Crveno-beli sakrili da je Kinsi igrao za Partizan

Novo pojačanje u redovima šampiona ABA i srpske lige

BIVŠI LJUBIMAC GROBARA POTPISAO ZA ZVEZDU: Crveno-beli sakrili da je Kinsi igrao za Partizan

Košarka -
Američki krilni igrač Terens Kinsi potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone!

Zanimljivo, u zvaničnom saopštenju Zvezda je prilikom navođenja klubova za koje je igrao Tarens Kinsi najpre propustila da navede da je uspešno nosio dres njihovog ljutog rivala Partizana, nešto kasnije crveno-beli su se ispravili.

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da je Kinsi visok dva metra, a da uspešno može da igra na pozicijama 2 i 3."Nekadašnji NBA igrač, član Memfisa Grizlisa, Klivlend Kavalirsa, sa velikim uspehom igrao je za više klubova u Evropi, počev od Fenerbahčea, EFES-a, Unikahe, pa do ruskog Evroligaša Nižnjeg Novgoroda.Kinsi će se priključiti novom timu već u sredu, kada će proći lekarske preglede i početi sa treninzima, odmah po povratku ekipe iz Istanbula sa utakmice TOP 16 faze Evrolige.KK Crvena zvezda Telekom zahvaljuje se Terensu na velikoj želji i kooperativnosti prilikom pregovora u kojima je pokazao ogromu želju da nastupa za naš klub, što je pokazao i znatno smanjenim finansijskim zahtevima prilikom dogovora sa našim klubom", navodi se u saopštenju Zvezde.Crvena zvezda je ranije danas saopštila da je zvanično raskinula ugovore sa Markusom Vilijamsom i Rajanom Tompsonom, a u klub je pored Kinsija stigao i Vasilije Micić.Kinsi (31) je u septembru 2013. potpisao ugovor sa Partizanom za koji je igrao do marta 2014. On se povredio na meču sa Cibonom, a onda je otišao po mišljenje kod lekara u SAD koji je rekao da je zbog povrede završio sezonu. Amerikanac je potom raskinuo ugovor sa Partizanom.

Zvezda žali jer nije navela sve klubove za koje je igrao Kinsi

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je danas da žali zbog toga što u svom saopštenju o dolasku Terensa Kinsija nisu nabrojani svi klubovi u kojima je on igrao, a medju kojima je i večiti rival Partizan. "Crvena zvezda žali zbog tehničke omaške u biografiji i bogatoj karijeri ovog igrača, kojom prilikom nisu pobrojani i klubovi Skavolini iz Pezara, turski Trabzonspor, Partizan, kao i Univerzitet Južna Karolina, na kome je Terens učio svoje prve ozbiljnije košarkaške korake", navodi se u saopštenju Zvezde. Kinsi je potpisao ugovor do kraja sezone sa Zvezdom, a ekipi će se priključiti u sredu, kada će proći lekarske preglede i početi da trenira. Zvezda se ranije danas u saopštenju zahvalila Kinsiju na kooperativnosti prilikom pregovora i na tome što je pokazao ogromnu želju da nastupa za taj klub, što je pokazao "znatno smanjenim finansijskim zahtevima prilikom dogovora". Kinsi je nedavno raskinuo ugovor sa Trabzonom, a prethodno je igrao za Memfis, Klivlend, Fenerbahče, Efes, Skavolini, Unikahu, Partizan i Nižnji Novgorod. (Beta)

Kinsi je završio Univerzitet Južna Karolina, a 2006. je bio član Memfisa u NBA ligi. On je potom igrao za Fenerbahče, Klivlend, opet Fenerbahče, Efes, Skavolini, Unikahu, Partizan, Nižnji Novgorod i Trabzon.

Amerikanac se po odlasku iz Partizana često oglašavao na društvenim mrežama i pokazivao privrženost crno-belima. On se čak i iznervirao kada mu je kućna pomoćnica upropastila majicu Partizana.

"Ovako izgledaju šampioni... Čestitke Partizanu na trinaestoj tituli u nizu... Zaslužili su je... Na prvom mestu želim da čestitam najboljim navijačima koje sam sreo u svom životu, stručnom štabu koji je unapredio moju igru dok sam bio deo tima, upravi kluba i najvažnije, momcima sa slike. Momci, radili ste naporno i to je ono što je potrebno da bi se na kraju slavilo. Želim vam sve najbolje u nastavku karijere. Sva ljubav Partizanu" napisao je Kinsi pošto je Partizan osvojio titulu 2014. godine.

I done put in some work and they love me #Partizan21

A photo posted by tk_kinsey (@tk_kinsey) on Sep 20, 2015 at 10:59am PDT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track