KORAĆ 100 ODSTO: Šampion Srbije pobedom nad Čelikom trijumfalno završio 2015. godinu!
Foto: Košarka24.rs

Dominacija Žućkovih naslednica

KORAĆ 100 ODSTO: Šampion Srbije pobedom nad Čelikom trijumfalno završio 2015. godinu!

Košarka -
Košarkašice Radivoja Koraća posle velike borbe savladale su ekipu Čelika iz Zenice u prvom kolu druge faze regionalne lige i tako došle na korak od plasmana na Fajnal for ovog takmičenja 79:74 (19:17, 26:17, 11:18, 23:22)

Šampion Srbije je tako na najbolji mogući način završio kalendarsku 2015. godinu. Naime, Radivoj Korać od starta sezone ne zna za poraz. Žućkove naslednice su zabeležile svih 11 pobeda u regionalnom takmičenju i 13 u domaćem šampionatu.

Utakmica protiv Čelika bila je prilično nervozna, pre svega iz razloga što je imala velik rezultatski značaj po obe ekipe. Gošće su bile daleko nervoznije, o čemu ilustruje činjenica da je trener Slobodan Kecman zbog dve tehničke greške morao da napusti klupu u finišu prvog poluvremena, a da je prethodno isključena još jedna osoba iz stručnog štaba.

Korać je nervozu gošći uspeo da materijalizuje sa 11 poena viška na poluvremenu - 45:34.Početak drugog poluvremena domaći tim je otvorio sa četiri vezana poena i stigao do ubedljivih 49:34. Činilo se da Čelik, koji je u Beograd stigao sa devet igračica i opterećen ličnim greškama centarskog tandema Kalušić - Popović, nema šanse da se vrati u meč, međutim Zeničanke su demantovale sve.U narednih deset minuta bile su dominantniji tim što im je početkom poslednje četvrtine donelo prvo vođstvo, a ubrzo i tri poena viška - 62:59.Kada je bilo najpotrebnije, u samom finišu meča u junaka meča izrasla je kapiten Koraća Vladinka Erak, koja je sa nekoliko vezanih poena, uz nekoliko ofanzivnih i defanzivnih skokova, donela pobedu svojoj ekipi.

Upravo je Erak sa 19 poena i 17 skokova bila najbolji akter u svojoj ekipi. Isti broj poena upisala je i Sanja Mandić, dok je Andrijana Vasović postigla poen manje.Kod gošći po 19 poena postigle su Tamara Kapor i Aldijana Iriškić.

Sledi dvonedeljna pauza, a u narednom kolu ekipa Radivoja Koraća gostuje takođe neporaženoj Budućnosti u Podgorici 14. januara. Srpskom šampionu je dovoljna još jedna pobeda u nastavku takmičenja da sigurno obezbedi plasman na F4 regionalne lige.

(Kurir sprot/Košarka24.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track