ANA JOKOVIĆ: Košarkašice će tek da osvajaju medalje
Foto: Kosarka24.rs

Potpredsednica KSS

ANA JOKOVIĆ: Košarkašice će tek da osvajaju medalje

Košarka -
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije obeležila je 2015. godinu.

Izabranice selektorke Marine Maljković osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, osigurale plasman na Olimpijske igre, oborile su rekord po broju gledalaca na utakmici protiv Nemačke u hali "Pionir", a poslednjih dana sa svih strana pljušte ekipne i pojedinačne nagrade.

Zlato, osvojeno u Budimpešti naVidovdan 28. juna, za mnoge je bio iznenađenje, a za Anu Joković, potpredsednicu KSS zaduženu za žensku košarku, početak trofejnog niza.

"Iza nas je istorijska godina za žensku košarku. Posle četiri i po godine rada, kada dođete do maksimuma teško je bilo šta reći. Taj Vidovdan i 28. jun ostaju svima u pamćenju, ali naš način razmišljanja je takav da smo mi već posle nekoliko dana počeli da razmišljamo o narednim potezima. Nas ne zadovoljava to prvo mesto, ne želimo da neko kaže kako je to bilo slučajno. Želimo da u naredne 3-4 godine, u novom olimpijskom ciklusu, osvajamo nove medalje. Iako se jedan ciklus završava tek sa Olimpijskim igrama u Riju, mi smo već počeli da radimo na narednom ciklusu. Moram da se vratim na 2011. godinu, kada smo rekli da ćemo ići na Olimpijske igre 2016, a mnogi su se smejali. Neka nastave da se i sada smeju kada najavljujem medalje u narednom ciklusu. Čvrsto verujem u to."

Olimpijske igre su san svakog sportiste. Naša zemlja nije učestvovala od 1988. godina i čuvenog koša Anđelije Arbutine koji se i danas vrti u mnogim TV špicama. Ana Joković veruje da će posle Rija neki drugi koš biti interesantniji.

"Izvinjavam se Anđi Arbutini, igrale smo zajedno, naučila sam puno igrajući jedan na jedan sa njom, ona je jedna od naših najboljih košarkašica. Verujem da se posle Rija njen koš sigurno više neće vrteti. Mislim da sam time dovoljno rekla. Niko u Rio neće nositi kupaće kostime, kod Marine to ne postoji. Priprema se ozbiljno za takmičenje. Duboko verujem da ćemo u narednim godinama biti u vrhu i da ćemo u naredne tri godine osvojiti makar još jednu medalju", rekla je Ana Joković za portal kosarka24.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track