IZRAELAC SE MALO ZANEO: Nećete verovati šta Mekel traži za raskid ugovora sa Zvezdom
Foto: Saša Pavlić

Još je u Beogradu

IZRAELAC SE MALO ZANEO: Nećete verovati šta Mekel traži za raskid ugovora sa Zvezdom

Košarka -
Crvena zvezda već neko vreme ne računa na Izraelca Gala Mekela, a ovaj košarkaš sada je putem advokata pred klub sa Malog Kalemegdana izneo po mnogo čemu neverovatne zahteve za raskid ugovora.

Nezvanično saznajemo da Mekel traži tri plate (od čega jednu dok je bio sa Izraelom na Evrobasketu), dakle dok nije došao u Beograd i dve otkupne plate za raskid ugovora.

Ujedno, od Zvezde zahteva bonus za plasman u Top 16 Evrolige, iako je odigrao samo jednu kvalitetnu utakmicu protiv Strazbura.

Mekel je početkom decembra ispao iz tima, tražio je, da ne bude burnog rastanka i otpuštanja, već da se sve reši dogovorom, a sada od Zvezde traži i kompenzacije za trening!

Sa druge strane Izraelac, koji je bio na pragu Malage gde je trebalo da zameni povrđenog Stefana Markovića, redom odbija ponude evropskih klubova. Sada su još na čekanju pozivi Monaka i Zenita.

Mekel je poslednju utakmicu u dresu šampiona Srbije odigrao početkom novembra, u duelu sa MZT Skopljem i od tada je na nekoliko mečeva bio u timu, ali je ostajao na klupi. Da je rastanak blizu bilo je jasno kada je potvrđeno da će se Markus Vilijams od 1. decembra vratiti u redove "crveno-belih". Kada je Vilijams napustio Zvezdu, Radonjić je najavio da Mekel neće dobiti novu šansu, a rešenje na mestu plejmejkera je pronađeno u Vasiliju Miciću.

U Evroligi, 27-godišnji Izraelac je na četiri utakmice imao prosek od 3,8 poena, 2,8 asistencije i 1,5 skoka. U ABA ligi je odigrao devet mečeva i prosečno je beležio 11,1 poen, uz 5,7 asistencija po utakmici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track