DŽIKIĆ VEĆ BLISTA: Ne možemo da igramo kao devojčice i tražimo rezultat kao dečaci!
Foto: ABA

Zanimljiva konferencija novog trenera Partizana

DŽIKIĆ VEĆ BLISTA: Ne možemo da igramo kao devojčice i tražimo rezultat kao dečaci!

Košarka -
Novi trener Partizana Aleksandar Džikić imao je veoma zanimljivo obraćanje medijima nakon trijumfa protiv Cibone u derbiju 19. kola regionalne lige

Trener Partizana rekao je da je najvažnije da su njegovi košarkaši večeras pobedili Cibonu i kazao da je zadovoljan borbenošću i zalaganjem ekipe

"Pobedili smo i to je najvažnije. Dobili smo tri četvrtine i to je vrlo dobro. Pali smo u četvrtoj, bili smo umorni, ali 'fajtali' smo se sa jednom fizički velikom ekipom. Mi nismo fizički ekipa koja traži kontakt, koja može da podnese kontakt i sa te strane sam vrlo zadovoljan kako su svi koji su ušli na teren odgovorili izazovu utakmice", rekao je Džikić novinarima posle meča.

Partizan je večeras u poslednjoj četvrtini ispustio dvocifrenu prednost, a Cibona je u samom finišu i vodila, ali su crno-beli bili bolji u penal završnici i pobedili 85:82.

To je Partizanu bila sedma pobeda u sezoni, jako važna u borbi za opstanak.

"Nemojte da zaboravite, i igrači znaju da su sve ove utakmice važne. Nije tačno da oni ne razumeju i da je pritisak na njima. Nije tačno što svi mislimo da će svi da izađu na kraj sa pritiskom kako treba ono što mi je posebno drago je što smo skočili 21 put u napadu. Je l' bilo najpametnije? Možda nije. Je l' bilo borbeno? Ja mislim da jeste", rekao je Džikić.

"Imali smo 16 asistencija i 44 skoka. U nekim trenucima nismo igrali pametno, bilo je ishitreno. To je, ljudi, sve u redu, dok god pokazuju želju. Ne mogu da se ljutim na nekog ko ne zna", rekao je Džikić.

On je na novinarsko pitanje o padu u poslednjoj četvrtini rekao da je on kombinacija fizičkog umora i psihologije.

"Možeš da zamisliš šta je s njima u glavama kad odeš sa 12 na jedan?", odgovorio je Džikić novinaru.

"Jao ne. Pa se smanji obruč, pa se parket kliza. Ne možemo da igramo kao devojčice i tražimo rezultat kao dečaci. Ljudi, najvažnije je da smo dobili, sve ostalo...radićemo, radićemo. Da li će ispasti kako treba, to niko ne zna. Raduje me pozitivna energija. Iskreno me raduje, raduje momke. Mnogo su oni tu važni", rekao je Džikić.

Novi trener Partizana nije nimalo promenio svoj karakter, tako da su se novinari često smejali tokom pres konferencije.

Košarkaš Partizana Kevin Džons ocenio je da je njegov tim igrao dobro u pojedinim serijama.

"Ponekad smo igrali jako, ali ne pametno. Ali, to smo samo mi koji se navikavamo na novi sistem i na sve što se dešava. Mislim da smo ukupno uradili dobar posao defanzivnim intenzitetom i energijom", rekao je Džons.

Trener Cibone Damir Mulaomerović rekao je da je utakmica bila dobra i da nema šta da zameri svojim igračima.

"Dobra atmosfera, dobra utakmica u svakom slučaju. Čestitam pre svega mojim igračima na borbi, želji, angažmanu, jer smo imali skraćenu rotacija. Bili smo blizu bez obzira što je Partizan doživeo pozitivni šok promenom trenera, igrao je bolje nego pre. Čestitam Partizanu, želim mu sve najbolje oko opstanka, kao i nama", rekao je Mulaomerović.

Ovaj 41-godišnji stručnjak često je kao igrač nastupao u Pioniru.

"Lepo je vratiti se u ovu dvoranu, igrao sam ovde, proveo sam dosta vremena u njoj. Jedino mi je žao što nisam pobedio kao trener. Ova utakmica će uvek biti derbi, i pre mene i posle mene", rekao je Mulaomerović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track