KOŠARKAŠKI AS: Posvađao večite, pa sad razbija rivale u Poljskoj
Foto: Kurir

Intervju: Jovan Novak ređa pobede u dresu Turova

KOŠARKAŠKI AS: Posvađao večite, pa sad razbija rivale u Poljskoj

Košarka -
Nesuđeni košarkaš Partizana i Zvezde blista u novoj sredini i za Kurir kaže: „U Poljskoj se igra jača košarka od one u ABA ligi“

Pre dve sezone Partizan i Crvena zvezda su ratovali zbog njega. Utrkivali su se s ponudama ne bi li ga doveli u svoj klub. A danas - nesuđeni košarkaš večitih rivala iz Beograda Jovan Novak s uspehom igra u Poljskoj.Igrač Turova beleži sjajne partije u poljskom šampionatu, koje je uporedio sa srpskom i ABA ligom. On je u razgovoru za Kurir istakao da mu je bilo potrebno oko dva meseca da se adaptira, napominjući da je prijatno iznenađen kvalitetom ekipe i svojih rivala.Vujoševićev ljubimac- Nisam bio previše upoznat s poljskom ligom pre nego što sam došao ovde. Međutim, baš sam iznenađen kvalitetom. Izuzev Cedevite, Budućnosti i Crvene zvezde, ostali klubovi u ABA ligi nisu jači nego što su ovde. Naprotiv, mislim da je ova liga čak i bolja od naše Jadranske. Čini mi se da je kvalitet regionalnog takmičenja u ovoj sezoni slabiji nego prethodnih godina - istakao je Jovan Novak.Igrač sa zanimljivim prezimenom bio je u centru pažnje srpske košarkaše javnosti tokom rata Zvezde i Partizana za njega. Duško Vujošević ga je naglas hvalio, a posle se otkrilo da je on zapravo zvezdaš. Na kraju je iz Hemofarma prešao u kragujevački Radnički, pa u Vojvodinu, da bi bez transfera u beogradske klubove otišao u Poljsku.

- To je sad iza mene. Ne žalim što sam postupio onako kako sam želeo. Ne živi se od stare slave, to je jedno od glavnih pravila u košarci. Svakim danom moram da se dokazujem i trudim se da iz dana u dan budem što bolji igrač - jasna je Novak.Prati dešavanja u SrbijiJovan Novak prati dešavanja u srpskoj košarci, napominjući da očekuje da će Partizan izboriti opstanak u ABA ligi.- Redovno se informišem šta se dešava u našoj košarci. Zvezda je ostvarila dobar rezultat plasmanom u top 16 Evrolige. Što se tiče Partizana, verujem da će zadržati mesto u ABA ligi, prolazi kroz težak period, ali još jednom se pokazalo da je novac najvažniji faktor - zaključio je Novak u razgovoru za Kurir.

Voli putovanjaNA KAFU U BERLINJovan Novak slobodno vreme provodi tako što obilazi velike gradove u svom okruženju.- Zgorzolec, grad odakle je moj klub, nalazi se u blizni nemačke granice, pa tako često skoknem do Drezdena, koji je na sat vremena vožnje automobilom, ali i do Berlina, do kog mi je potrebno dva sata. Često odem i do Praga. Volim putovanja - kaže Novak.

Čeka pozivDRES SRBIJE VELIKA ŽELJAJovan Novak ne krije želju da jednog dana zaigra za reprezentaciju Srbije.- Svaki mladi košarkaš želi da jednog dana zaigra za nacionalni tim. To je i moja želja, ali u ovom trenutku smatram da to nije realno. Ipak, moje je da naporno radim i da svojim igrama zaslužim poziv selektora - poručio je srpski košarkaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track