Radivoj Korać savladao Kvarner i vratio se na deobu prvog mesta
Foto: Kurir

Regionalna liga košarkašica

Radivoj Korać savladao Kvarner i vratio se na deobu prvog mesta

Košarka -
Košarkašice Radivoja Koraća savladale su u Beogradu Kvarner rezultatom 73:64 (21:14, 19:12, 15:18, 18:20) u meču 3. kola Top 6 faze regionalne lige.

Izabranice trenera Miloša Pavlovića ostvarile su šestu pobedu kojom su se izjednačile sa ekipom Budućnosti na prvom mestu, pa će ove dve ekipe voditi borbu za prvo mesto pred Fajnal-for. Kvarner je doživeo četvrti poraz i nalazi se na četvrtoj poziciji.

Utakmica je odigrana pred oko 100 gledalaca u beogradskoj hali "Sport eko".Uvodni minuti doneli su izjednačenu igru, da bi Korać serijom 11:2 završio prvu četvrtinu i stekao prednost od sedam poena viška - 21:14. Treba istaći i trojku sa skoro pola terena uz zvuk sirene Sanje Mandić.

Već na početku druge četvrtine novom serijom 6:0 domaćin prvi put stiče dvocifrenu prednost - 27:16 posle poena Andrijane Vasović u 12. minutu. Dvocifrenu prednost Korać je uspešno održavao do kraja poluvremena, na koje je otišao sa 14 poena viška - 40:26.

Serijom 9:1 u prva tri minuta treće četvrtine Riječanke su prišle na šest poena minusa (41:36) i nagovestile da bi finiš mogao da bude neizvestan. Međutim, u finišu četvrtine domaćin je bolje zaigrao i serijom 7:1 ponovo stekao dvocifrenu prednost - 53:41.

U poslednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 55:44. Vrlo brzo je ponovo bilo 14 poena viška (60:46) i praktično već tada je utakmica bila prelomljena u korist "Žućkovih naslednica".

U ekipi srpskog šampiona po 18 poena postigle su Andrijana Vasović i Nataša Bučevac, 16 Sanja Mandić, a 12 Vladinka Erak (15 skokova).

Kod gošći Miletić je postigla 20 poena, Tomljenović 17. Srpska internacionalka Hristina Marjanović postigla je tri poena.

Radivoj Korać u narednom kolu gostuje Čeliku koji je pobedom u Kranju nad Triglavom stekao minimalne šanse da se nađe na završnom turniru. Kvarner će dočekati Medveščak i biće to borba za treće mesto.

Kurir sport /Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track