DUCI PAMTI PORTORIKO: Evo zašto je Ljubodrag Simonović prestao da igra za Jugoslaviju

Sećanja

DUCI PAMTI PORTORIKO: Evo zašto je Ljubodrag Simonović prestao da igra za Jugoslaviju

Košarka -
Muška košarkaška repretzentacija Srbije će za rivale u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre imati, Angolu i Portoriko, a zatim Češku, Japan ili Letoniju, odlučeno je žrebom u švajcarskom Milesu.

Činjenica da će se ekipa selektora Đorđevića na startu turnira, 9. jula sastati sa Portorikom, kod starijih čitalaca probudiće sećanja na Olimpijske igre 1972. godine.

Tadašnji reprezentativac Ljubodrag - Duci Simonović je na Olimpijskim igrama u Minhenu, zbog utakmice protiv reprezentacije Portorika, čiji su igrači bili dopingovani, napustio Igre.

“Odmah po povratku KSJ me je suspendovao na šest meseci. Zapravo, zauvek su me izbacili iz reprezentacije. Nije istina da nisam želeo da se vratim. Želeo sam da igram za svoju zemlju, ali poziv više nikada nije stigao”, kazao je on.Jugoslavija je izgubila od Portorika (79:74), a FIBA je, odbila da poništi taj meč, što je naš tim kasnije koštalo borbe za medalju.

Simonović je za reprezentaciju nekadašnje SFR Jugoslavije odigrao 109 utakmica i osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1970. godine, kao i srebrne medalje na šampionatima Evrope 1969. i 1971. godine. U dresu Crvene zvezde osvojio je dve šampionske titule, tri nacionalna kupa i Kup pobednika kupova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track