Aranitović posle povrede: Vratiću se još jači
Foto: Mega Leks

Optimista

Aranitović posle povrede: Vratiću se još jači

Košarka -
Košarkaš Mega Leksa Aleksandar Aranitović je doživeo povredu ligamenata kolena na meču protiv Cedevite zbog čega ga očekuje duža pauza.

Aranitović se povredio u 28. minutu utakmice prilikom šuta za tri poena nakon čega je izašao iz igre i više se nije vraćao na teren.

Iako je tek pre desetak dana napunio 18 godina, Aranitović je za Megu ove sezone u ABA ligi prosečno provodio u igri skoro 20 minuta po meču uz učinak od 5.6 poena i 2.8 skokova.

Aranitović je bio pozvan da ove sezone učestvuje i na velikom i prestižnom međunarodnom kampu „Košarka bez granica“ koji će se održati od 12. do 14. februara u Torontu tokom NBA Ol-star vikenda. Sa juniorskim timom Mege je pobedio na turniru u Rimu gde je proglašen za najboljeg igrača i strelca turnira, i kvalifikovao se za Fajnal-ejt juniorske Evrolige u Berlinu.

Iako ga očekuje duža pauza, Aleksandar Aranitović nije klonuo duhom već je izjavio:

„Svakako mi je bilo vrlo teško kada su mi saopšteni rezultati pregleda ali kao sportista uvek morate da budete pripremljeni za ovakve stvari. Dobio sam zaista veliku šansu u Megi i zbog toga sam izuzetno zahvalan treneru Milojeviću, kompletnom stručnom štabu, saigračima i uopšte, svima u klubu. Tokom cele sezone smo imali problema sa povredama i pored toga smo postigli sjajan rezultat. Ako već ne mogu da pomognem u igri, onda ću biti uz Megu pored terena gde ću je bodriti na putu ka novim uspesima“,rekao je Aranitović i nastavio:

„Očekuje me operacija i duži oporavak ali verujem da ću se iz ove povrede vratiti još jači i biti spreman za narednu sezonu“, završio je Aranitović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track