BRAVO KOŠARKAŠI: U Kupu ubačeno 1.000 koševa, evo koliko para je sakupljeno
Foto: KSS

Humanitarna akcija

BRAVO KOŠARKAŠI: U Kupu ubačeno 1.000 koševa, evo koliko para je sakupljeno

Košarka -
Ovogodišnji turnir Kupa Radivoja Koraća, koji se završio trijumfom košarkaša Mega Leksa u Nišu, obeležila je kvalitetna košarka, ali i humanitarna akcija Telekoma Srbija, sponzora Košarkaškog saveza Srbije.

Kao što je i najavljeno pre početka turnira, za svaki poen postignut na turniru obezbeđena je donacija mladim Nišlijama u iznosu od tri evra u dinarskoj protivvrednosti. U hali "Čair" odigrano je sedam utakmica, na kojima je postignuto ukupno 1.098 poena i na taj način obezbeđena je donacija u iznosu od 3.294 evra.

Na radost svih prisutnih u hali, učenici škola kojima je donacija namenjena su imali priliku da se na poluvremenima četvrtfinalnih utakmica i sami oprobaju u košarkaškim veštinama, pa je odlučeno da se i na ovaj način postignuti poeni dodaju broju poena postignutim na zvaničnim mečevima.

Tako je ukupan iznos donacije dostigao 4.000 evra i biće ravnomerno raspodeljen sledećim ustanovama: Specijalnoj školi "Bubanj", Ustanovi socijalne zaštite centar "Mara", Domu za decu bez roditeljskog staranja "Duško Radović" i Specijalnoj školi za osnovno i srednje obrazovanje "14. oktobar" iz Niša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track