RADONJIĆ POSLE NEUSPEHA ZVEZDE U KUPU: Očekujem reakciju i pravo lice protiv Efesa
Foto: Saša Pavlić

Na redu meč u Vršcu

RADONJIĆ POSLE NEUSPEHA ZVEZDE U KUPU: Očekujem reakciju i pravo lice protiv Efesa

Košarka -
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa mora da pokaže reakciju posle neuspeha u Kupu Radivoja Koraća i pokaže pravo lice protiv Efesa u Evroligi.

"Pokušaćemo u ovih par dana da se adaptiramo na halu u Vršcu. Čeka nas prvi meč drugog dela Top16 , sedam velikih utakmica. Efes predvodi jedan od najboljih trenera Dušan Ivković, na svim pozicijama imaju ogroman kvalitet. Moramo da odigramo jako dobro kako bismo napravili podvig", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

On je dodao da očekuje reakciju ekipe posle neuspeha na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

"Nismo ostvarili željeni rezultat u Nišu. Imali smo dosta situacija posle poraza i tu razlike nema. Pritisak je stalno prisutan i prošli smo taj period dosta puta. Naša reakcija mora da bude prava i da na taj način smanjimo kvalitet Ertela, Brauna, Osmana i ostalih sjajnih igrača Efesa. Daćemo sve od sebe da pokažemo pravo lice protiv Efesa".

Prema njegovim rečima pobeda bi za oba tima značila mnogo, ali i da posle toga ima još da se igra i bori za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. Radonjić je dodao da se nada maksimalnoj podršci u "Milenijumu" s obzirom na to da je "Pionir", odnosno dvorana "Aleksandar Nikolić" zauzeta zbog priprema za Dejvis kup meč između tenisera Srbije i Kazahstana.

"Situacija je kakva takva jeste. Imaćemo i tamo navijače, verujem da će nam pomoći još više. Siguran sam da će biti pravi ambijent", poručio je Radonjić.

Utakmica 8. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Efesa igra se u petak od 20 sati u Vršcu.

Štimac: Kup je prošao; Cirbes: Nema vremena za tugovanjeKošarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac rekao je da ekipa zaboravila neuspeh u Kupu Radivoja Koraća i da potpuno fokusirana čeka duel u Vršcu protiv Efesa u 8. kolu E grupe Top16 faze Evrolige."Dobro ćemo se spremiti za meč, idemo dva dana ranije u Vršac i imaćemo mir, što nam je neophodno trenutno. Ključ uspeha da je da budemo koncentrisani i da slušamo trenera Radonjića, moraćemo taktički dobro da se spremimo jer igramo protiv sjajnog tima, predvođenog Ivkovićem", rekao je Štimac novinarima uoči puta za Vršac.Štimac ističe da je poraz od Efesa u Istanbulu bio bolan, ali da ne želi da se osvrće na nešto što je prošlo."Poraz je davno prošao i ne razmišljamo o njemu. Gledamo samo napred i kako da pobedimo. Planiramo da od starta zaigramo što je bolje moguće. Ne bih pričao ni o Kupu, mislimo samo na novi duel sa Efesom", rekao je Štimac i poručio da nije hendikep za crveno-bele što se meč igra u dvorani Milenijum."Za mnoge igrače neće biti neobično da igraju u Vršcu. Mnogo puta smo igrali tamo, neki čak i za Hemofarm i neće biti mnogo velike razlike".Njegov saigrač Maik Cirbes kazao je da očekuje da se atmosfera iz Pionira preseli u Vršac."Očekujem punu dvoranu u Vršcu. Iako se ne igra u Beogradu ne verujem da će biti lošija atmosfera. Ne osećamo se dobro posle Kupa, ali nemamo nemamo vremena da tugujemo. Svi znamo šta se desilo i pokušaćemo da reagujemo na pravi način", poručio je nemački centar.Cirbes veruje da u trijumf nad turskim timom kojim bi napravili ključan korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige."Svi smo profesionalci i fokusirani smo na Efes. Videli smo da imaju sjajan tim, ali isto tako i da smo bili konkurentni. Imamo šansu da pobedimo i verujem da će biti tako", zaključio je Cirbes.

Ivković: Ne igra Grendžer, ali imamo psihološku prednostTrener košarkaša Efesa Dušan Ivković poručio je da njegov tim ima pshilošku prednost uoči meča protiv Crvene zvezde u 8. kolu Top16 faze Evrolige."Utakmicom protiv Crvene zvezde počinje drugi deo Top16 faze, veoma važna za oba tima. U drugom delu igramo četiri meča na svom terenu, a tri u gostima. Duel sa Zvezdom biće težak kako tehničko-taktički, tako i sa psihološkom aspekta. U prvom našem sudaru u Istanbulu imali smo mnogo sreće, ali sada imamo psihološku prednost", rekao je Ivković.Ivković je potvrdio da će Džejson Grendžer zbog povrede sigurno propustiti meč."Iz tog razloga odlučili smo da u poslednjem trenutku registrujemo Elijaha Džonsona", poručio je trofejni trener.Košarkaš Čedi Osman ističe da očekuje težak meč u petak u Vršcu."Posle neuspeha u Kupu moramo da gledamo samo napred. Moramo da odigramo najbolje do sada i pobedimo. Trijumf bi nam doneo veliki značaj jer bismo imali bolji skor od Crvene zvezde", dodao je Osman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track