MARINA MALJKOVIĆ: Pobeđujemo kada igramo i ponašamo se šampionski
Foto: Saša Pavlić

Utisak iz Nemačke

MARINA MALJKOVIĆ: Pobeđujemo kada igramo i ponašamo se šampionski

Košarka -
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku (78:66) u meču 4. kola kvalifikacija za Evrobasket 2017. u Češkoj.

Naš tim sada ima 3 pobede i jedan poraz, pa su na drugom mestu na tabele grupe D, iza Ukrajine koja ima maksimalni skor. Nemice su, s druge strane,doživele treći poraz i ostale na trećem mestu na tabeli, a iza njih je samo Luksemburg sa četiri poraza.

"Veoma teška utakmica, baš kao što smo i očekivale. Nikakvih iznenađenja nije bilo. Koncentracija i želja kod naših igračica su bili na vrhunskom nivou i to je odlučilo ovaj meč. U ovakvom ambijentu je nemoguće pobediti bez koncentracije. Devojke su ovaj put, za razliku od Ukrajine, potpuno ispunile zadatke. Ne želim više da razmišljam o situacijama i utakmicama kakva je bila protiv Ukrajine.

Pouka koja treba da se izvuče iz ove akcije u februaru, a za dalje, za Olimpijske igre kao najvažnije takmičenje koje nas čeka je da kada igramo kao protiv Ukrajine onda možemo da izgubimo od svake reprezentacije. Moramo da budemo jače uprokos problemima. Da znamo u svakom trenutku da rešimo situaciju u našu korist i da više i više radimo. Vrlo jasno smo videle na ova dva gostovanja ono što nismo videli u novembru, a to je koliki smo motiv za naše protivnice. Ovo je zaista bilo neverovatno.

Treba da izvučemo pouke, treba da više radimo, treba da se ponašamo šampionski u svakom momemtu, i na treningu i na utakmici i van terena i to je jedini pravi put – rekla je selektorka srpske reprezentacije Marina Maljković.Srbija naredne mečeve igra u novembru, kada će ugostiti Luksemburg u Kragujevcu i Ukrajinu u Nišu. Sa dve pobede, uz uslov da Ukrajina bude savladana sa više od tri poena, Srbija bi sigurno zauzela prvo mesto u grupi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track